Ia dikenali hari ini bahawa perintah dalam sektor pembuatan di Jerman jatuh sebanyak 0.6% pada bulan September berbanding ramalan + 0.3%), namun atas dasar tahunan indeks telah meningkat sebanyak 0.6%. Menurut Kementerian Jerman Ekonomi data menunjukkan peningkatan dalam pengeluaran perindustrian di negara ini menjelang akhir tahun. pengeluaran perindustrian Jerman untuk bulan September akan diketahui pada Selasa pada jam 10:00 (GMT + 3). Ekonomi Jerman adalah daya penggerak ekonomi Eropah. Ekonomi Jerman adalah sangat penting bagi ekonomi di seluruh rantau ini.

Walau bagaimanapun, acara utama minggu ini akan menjadi pilihan raya presiden di Amerika Syarikat pada Selasa 8 November. Kesan daripada kempen pilihan raya mempunyai kesan ke atas pasaran kewangan untuk beberapa minggu sebelum pilihan raya. dasar ekonomi masa depan Amerika Syarikat dan pasaran kewangan keseluruhan akan bergantung kepada keputusan pilihan raya.

Sekiranya Clinton menang, ia dijangka bahawa pasaran saham AS dan USD akan naik, manakala wang peti keselamat akan turun. Pasaran saham dunia, termasuk indeks DAX30 akan meningkat dalam kes kemenangan Clinton dan sebaliknya. Kedudukan Clinton telah menurun hanya sebanyak 2% berbanding Trump kerana fakta-fakta baru yang dikemukakan oleh FBI US terhadap Clinton. Walau bagaimanapun ia menyebabkan penurunan indeks saham Amerika Syarikat dan USD sebanyak 5% terhadap Euro.

Jumaat lepas, indeks S & p 500 menurun sebanyak 0.2%. Indeks ini telah berkurangan untuk sesi kesembilan berturut-turut, yang merupakan tempoh paling lama penurunan sejak Disember 1980. Dow Jones Industrial Average jatuh sebanyak 0.2%, dan Nasdaq Komposit - 0.9%.

indeks saham Eropah berada dalam wilayah negatif pada sesi penutup Jumaat lepas. Indeks STOXXEurope600 telah menurun sebanyak 0.8%, British FTSE 100 -by 1.4%, CAC Perancis - 0.8%, dan Jerman DAX30 jatuh sebanyak 0.7%. Dengan pembukaan sesi dagangan Asia indeks saham Amerika hari ini yang semakin meningkat. Dengan pembukaan sesi Eropah, indeks Eropah juga telah mula meningkat.

Pada hari Ahad, Pengarah FBI James Comey berkata dalam surat itu kepada Kongres bahawa FBI tidak menemui bukti kesalahan undang-undang dalam surat-menyurat Hillary Clinton dari pelayan swasta.

Ia mungkin bahawa hari ini indeks global akan naik, walaupun lompatan tajam juga mungkin.

DAX30
Bahan-bahan yang disiarkan di Laman ini disediakan oleh LiteForex untuk tujuan maklumat sahaja dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan atau nasihat untuk tujuan arahan 2004/39/EEC. Di samping itu, bahan-bahan ini telah disediakan mengikut keperluan undang-undang yang direka untuk menggalakkan kebebasan kajian pelaburan dan tidak tertakluk kepada apa-apa larangan terhadap pengedaran tambahan pelaburan penyelidikan.Ikuti kami di rangkaian sosial!
Live Chat
Tinggalkan maklum balas