Ia seolah-olah bahawa SNB terus membendung kenaikan berlebihan mata wang negara. data hari ini menunjukkan bahawa rizab FX Swiss berjumlah 630 bilion Swiss francs pada bulan Oktober, iaitu sebanyak 2 bilion francs lebih daripada pada bulan September. SNB menjual franc, membeli mata wang utama lain. SNB masih berpendapat bahawa franc terlebih beli, dan mengesahkan kemungkinan campur tangan dalam pasaran mata wang. SNB tidak pernah mengumumkan mengenai langkah ini samada sebelum atau selepas campur tangan. Fakta ini membantu untuk membendung kenaikan berlebihan dalam franc.

Pada bulan September, Swiss Bank Negara mengekalkan kadar deposit tidak berubah pada -0.75%. 3 bulan LIBOR Kadar juga tidak berubah (-0.25%; -1.25%). Dalam komen susulan SNB berkata kadar faedah negatif dan kesediaan Bank Negara untuk campur tangan dalam pasaran mata wang adalah dikehendaki untuk mengurangkan daya tarikan franc Switzerland dan meringankan tekanan ke atas mata wang negara. Mesyuarat seterusnya SNB akan diadakan pada 15 Disember, selepas mesyuarat dua hari itu Fed AS pada 13-14 Disember.

Pada masa yang sama, tekanan deflasi terhadap ekonomi Swiss terus pada bulan Oktober. Indeks Harga Pengguna (CPI) pada Oktober jatuh sebanyak 0.2% berbanding tempoh yang sama tahun lalu. Harga import jatuh sebanyak 0.7%. Hari ini, pasangan USD / CHF telah mendadak berkembang, sebahagian besarnya disebabkan oleh pengukuhan dalam USD di pasaran pertukaran asing.

Hari ini, berita AS akan menjadi diketahui seperti berikut: pada 17:00 (GMT + 3) indeks keadaan pasaran buruh, yang menggabungkan 19 petunjuk sektor ini. petunjuk pasaran pekerja adalah petunjuk utama pembangunan ekonomi di Amerika Syarikat. Walau bagaimanapun, 3 daripada mereka mempunyai kepentingan yang besar (Gaji Bukan Ladang, kadar pengangguran dan pendapatan setiap jam).
Pada 23:00 - laporan mengenai pinjaman pengguna di Amerika Syarikat pada bulan September akan dikeluarkan.
Walau bagaimanapun, semua perhatian peserta pasaran kewangan akan memberi tumpuan kepada pilihan raya Presiden esok di Amerika Syarikat. Keputusan pilihan raya akan memberi kesan ke atas dasar ekonomi masa depan Amerika Syarikat, dan seluruh pasaran kewangan global.

GBP/USD
Bahan-bahan yang disiarkan di Laman ini disediakan oleh LiteForex untuk tujuan maklumat sahaja dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan atau nasihat untuk tujuan arahan 2004/39/EEC. Di samping itu, bahan-bahan ini telah disediakan mengikut keperluan undang-undang yang direka untuk menggalakkan kebebasan kajian pelaburan dan tidak tertakluk kepada apa-apa larangan terhadap pengedaran tambahan pelaburan penyelidikan.Ikuti kami di rangkaian sosial!
Live Chat
Tinggalkan maklum balas