Walaupun pada sesi Asia USD sedang melalui pembetulan, pada awal sesi Eropah USD telah berkembang. Walau bagaimanapun, ia seolah-olah bahawa USD telah meningkat dengan perlahan perlahan dalam pasaran pertukaran asing, ini berlaku selepas pemilihan Donald Trump sebagai Presiden Amerika Syarikat. Lambakan bon kerajaan AS telah digantung buat sementara waktu. Keadaan dalam pasaran bon AS sedang menuju kestabilan.

Pada hari Isnin, hasil ke atas bon AS 10 tahun berjumlah 2.3%, terhadap paras tertinggi sejak 30 Disember berikutan jangkaan pengembangan perbelanjaan bajet di Amerika Syarikat.

Pada Selasa, Jabatan Perdagangan Amerika Syarikat mengeluarkan data yang menunjukkan bahawa pelarasan untuk variasi bermusim jualan runcit pada bulan Oktober telah meningkat sebanyak 0.8%. Menurut data yang disemak semula jualan runcit pada bulan September telah meningkat sebanyak 1%, bukan 0.6% seperti yang dilaporkan sebelum ini. Dalam tempoh dua bulan yang lalu, jualan runcit telah menunjukkan pertumbuhan yang paling tinggi untuk sekurang-kurangnya dua tahun.

Harga import pada bulan Oktober telah berkembang sebanyak 0.5% berbanding bulan sebelumnya dan ramalan + 0.3%). Harga import telah meningkat bagi tujuh daripada lapan bulan, yang merupakan tanda pertumbuhan inflasi. Dan fakta ini boleh digunakan sebagai tanah yang baik bagi peningkatan kadar faedah di negara ini pada bulan Disember.

Sekarang peserta pasaran secara beransur-ansur akan beralih perhatian kepada mesyuarat Persekutuan, yang dijadualkan pada 13-14 Disember dan keputusan kadar faedah, yang akan dibuat pada mesyuarat itu. Menurut niaga hadapan untuk kadar Fed itu, kebarangkalian dasar monetari yang lebih ketat pada Disember adalah 85% -90%.

Pada awal sesi Eropah, pasangan USD / CHF didagangkan pada tahap 1.0020, iaitu sebanyak 20 mata lebih tinggi daripada tahap psikologi 1.0000.

Peningkatan pasangan itu bermanfaat untuk SNB, yang terus berkata tentang kemungkinan campur tangan dalam pasaran mata wang. Secara tradisinya, SNB berpendapat bahawa franc adalah terlebih beli.

Pada bulan September, Swiss Bank Negara mengekalkan kadar deposit tidak berubah pada tahap 0.75%. Julat untuk 3- bulan LIBOR Kadar juga tidak berubah pada 0.25% untuk -1.25%. SNB berkata kadar faedah yang negatif dan kesediaan Bank Negara untuk campur tangan dalam pasaran mata wang akan menurunkan harga franc dan mengurangkan daya tarikannya, mengurangkan tekanan ke atas mata wang negara Switzerland. Mesyuarat seterusnya SNB akan diadakan pada 15 Disember, selepas dua hari mesyuarat persekutuan AS pada 13-14 Disember.

Hari ini pada 13:00 (GMT + 3) - jangkaan ekonomi ZEW indeks di Switzerland bagi November Сwill akan dikeluarkan. Indeks ini menganggarkan persekitaran perniagaan, pasaran buruh dan komponen lain dalam ekonomi negara. indeks sebelumnya adalah pada tahap 5.2. Pada 17:15 - pengeluaran dan kapasiti penggunaan perindustrian AS untuk bulan Oktober akan diketahui.USD / CHF: USD terus meningkat pada sesi Eropah. Analisis fundamental untuk 16/11/2016
Bahan-bahan yang disiarkan di Laman ini disediakan oleh LiteForex untuk tujuan maklumat sahaja dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan atau nasihat untuk tujuan arahan 2004/39/EEC. Di samping itu, bahan-bahan ini telah disediakan mengikut keperluan undang-undang yang direka untuk menggalakkan kebebasan kajian pelaburan dan tidak tertakluk kepada apa-apa larangan terhadap pengedaran tambahan pelaburan penyelidikan.Ikuti kami di rangkaian sosial!
Live Chat
Tinggalkan maklum balas