Walaupun hari ini harga emas telah berkembang, hari ini, pasangan XAU / USD menurun.

Kenaikan semalam dalam harga emas adalah disebabkan oleh kelemahan dalam USD dan kenaikan indeks saham.

Selepas kemenangan Donald Trump pada pilihan raya presiden emas telah mendadak turun berbanding kenaikan USD, indeks saham dan komoditi lain.

Logam berharga yang lain, seperti perak, platinum dan palladium naik pada Selasa. Semalam, indeks WSJ jatuh sebanyak 0.14% selepas kebangkitan enam hari, apabila indeks telah mencapai paras tertinggi tahunan.

Sekarang, pasaran sedang menunggu untuk petunjuk tentang masa kenaikan kadar faedah akan datang. Menurut niaga hadapan bagi kadar kebarangkalian Fed kenaikan kadar pada bulan Disember adalah lebih kurang 86%.

Ahli ekonomi percaya bahawa Presiden baru Amerika Syarikat bercadang untuk melaksanakan dasar perlindungan, yang boleh meningkatkan inflasi. Pasaran menggabungkan harga langkah-langkah rangsangan fiskal, pemotongan cukai bagi syarikat-syarikat dan pelaburan dalam infrastruktur.

Data yang dikeluarkan akhir Oktober menunjukkan bahawa inflasi teras AS pada S3 mencapai paras tertinggi dua tahun. rancangan pembangunan ekonomi di Amerika Syarikat akan meningkatkan inflasi, dan oleh itu, akan meningkatkan kemungkinan kenaikan kadar, yang akan menambah tekanan kepada emas.

Harga emas biasanya meningkat semasa yang tidak menentu di pasaran, apabila aset, seperti bon kerajaan, indeks saham dan USD turun harga. Sekiranya kadar faedah kenaikan emas tidak boleh bersaing dengan aset brining pendapatan faedah dan oleh itu harga emas turun. Ia mungkin bahawa tekanan ke atas emas akan diteruskan.XAU / USD: Harga logam berharga di bawah tekanan. Analisis fundamental untuk 16/11/2016
Bahan-bahan yang disiarkan di Laman ini disediakan oleh LiteForex untuk tujuan maklumat sahaja dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan atau nasihat untuk tujuan arahan 2004/39/EEC. Di samping itu, bahan-bahan ini telah disediakan mengikut keperluan undang-undang yang direka untuk menggalakkan kebebasan kajian pelaburan dan tidak tertakluk kepada apa-apa larangan terhadap pengedaran tambahan pelaburan penyelidikan.Ikuti kami di rangkaian sosial!
Live Chat
Tinggalkan maklum balas