Dolar Australia tidak bertindak balas kepada data buruh Australia diterima hari ini semasa sesi Asia. Ramai ahli ekonomi menyifatkan data sebagai bercanggah. Jumlah pekerjaan baru di Australia telah meningkat sebanyak 9800 pada Oktober berbanding September dan terhadap ramalan +20000. Sebaliknya, data bulan sebelumnya telah disemak semula ke bawah (-29000).

Dolar Australia dan pasangan AUD / USD berada di bawah tekanan daripada penurunan mendadak dalam harga besi bijih (salah satu komoditi eksport utama Australia) dan pengukuhan secara besar-besaran dalam dolar Amerika selepas kemenangan Donald Trump pada pilihan raya presiden Amerika Syarikat.

Pada niaga hadapan pasaran pertukaran mentah Cina untuk bijih besi jatuh sebanyak 6.5% kepada 577 yuan (83.95 USD) setiap tan pada Rabu selepas penurunan sebanyak 6% pada hari Selasa.

kenaikan baru-baru ini dalam USD yang juga menyumbang kepada penurunan mendadak dalam pasangan AUD / USD.

Jangkaan bahawa Presiden Amerika Syarikat Donald Trump akan merangsang ekonomi memperkenalkan remisi cukai negara dan memperluaskan perbelanjaan ke atas infrastruktur, meningkatkan permintaan pelabur untuk USD.

Penjualan bon kerajaan Amerika Syarikat, yang meningkatkan hasil bon ini, juga membantu meningkatkan permintaan terhadap USD. ICE indeks, yang menunjukkan USD kedudukan berbanding sekumpulan enam mata wang utama, baru-baru ini berkembang kepada 100.57 - tahap tertinggi sejak April 2013.

The Amerika dolar telah berkembang ke tahap tertinggi dalam tempoh 13 tahun.

Pasangan AUD / USD boleh terus merosot pada sesi dagangan Amerika, apabila data AS terhadap inflasi dan aplikasi untuk faedah pengangguran pengguna akan diterbitkan.

Pada 16:30 (GMT + 3) - AS Jabatan Tenaga Kerja akan mengeluarkan data pada permohonan awal untuk faedah pengangguran. nombor sebelum permohonan adalah 254 000; ramalan 257 000.

Indeks harga pengguna AS bagi bulan Oktober dan indeks aktiviti perniagaan dalam sektor pembuatan dari Persekutuan Philadelphia pada November juga akan dikeluarkan pada masa ini.

Pada jam 18:00 - ucapan Fed Gabenor Janet Yellen. Jika ucapan Janet Yellen menunjukkan kebarangkalian kenaikan kadar faedah sehingga akhir tahun ini, USD mendadak akan berkembang dalam pasaran mata wang dan dalam pasangan AUD / USD.AUD / USD: USD akan naik. Analisis fundamental untuk 17/11/2016
Bahan-bahan yang disiarkan di Laman ini disediakan oleh LiteForex untuk tujuan maklumat sahaja dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan atau nasihat untuk tujuan arahan 2004/39/EEC. Di samping itu, bahan-bahan ini telah disediakan mengikut keperluan undang-undang yang direka untuk menggalakkan kebebasan kajian pelaburan dan tidak tertakluk kepada apa-apa larangan terhadap pengedaran tambahan pelaburan penyelidikan.Ikuti kami di rangkaian sosial!
Live Chat
Tinggalkan maklum balas