Data UK yang positif semalam menyokong Pound dan pasangan GBP / USD. Ia dikenali bahawa jualan runcit meningkat sebanyak 1.9% pada bulan Oktober berbanding ramalan + 0.4% pada asas bulanan dan sebanyak 7.4% berbanding ramalan + 5.3% pada asas tahunan. Semalam, pasangan GBP / USD telah berkembang di atas 1.2500. Walau bagaimanapun, kemudian pasangan ini mula berbuat demikian, kerana peningkatan ketara dalam USD di pasaran mata wang.

Ketua Rizab Persekutuan AS Janet Yellen telah berkata semalam bahawa kenaikan kadar faedah jangka pendek dalam masa terdekat ini serta mendalam. Mengulas kenyataan beliau, USD naik dalam pasaran mata wang. Indeks WSJ, yang menunjukkan kedudukan USD berbanding sekumpulan 16 mata wang, meningkat sebanyak 0.7% kepada 91,21, yang merupakan tahap tertinggi sejak Februari.

Pada hari Khamis USD telah berkembang untuk sesi kesembilan berturut-turut. Peserta pasaran memberi tumpuan kepada prospek kadar faedah AS. Kebanyakan pelabur menjangkakan bahawa kadar faedah utama akan dinaikkan bulan depan. Menurut niaga hadapan pada kadar persekutuan, kebarangkalian dasar monetari yang lebih ketat pada Disember adalah 91%. Dan ini adalah faktor yang sangat kuat mencetuskan kenaikan USD di pasaran.

Jangkaan bahawa Presiden Amerika Syarikat, Donald Trump akan meningkatkan perbelanjaan bajet dan mengurangkan cukai, bagi merangsang pertumbuhan ekonomi di negara ini juga menyebabkan kenaikan USD.

Ia mungkin bahawa pasangan GBP / USD akan terus menurun disebabkan oleh peningkatan ketara dalam USD dan ketidakpastian mengenai prospek ekonomi UK selepas Brexit.GBP / USD: USD akan naik dalam pasaran mata wang. Analisis fundamental untuk 18/11/2016
Bahan-bahan yang disiarkan di Laman ini disediakan oleh LiteForex untuk tujuan maklumat sahaja dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan atau nasihat untuk tujuan arahan 2004/39/EEC. Di samping itu, bahan-bahan ini telah disediakan mengikut keperluan undang-undang yang direka untuk menggalakkan kebebasan kajian pelaburan dan tidak tertakluk kepada apa-apa larangan terhadap pengedaran tambahan pelaburan penyelidikan.Ikuti kami di rangkaian sosial!
Live Chat
Tinggalkan maklum balas