Sejurus selepas pengumuman keputusan pilihan raya Amerika Syarikat pada 9 November, aset saham AS mengalami kerugian paling teruk dalam beberapa bulan. Walau bagaimanapun, penurunan yang ketara telah beralih kepada pertumbuhan yang pesat. Minggu lepas, kenaikan indeks AS utama telah sedikit perlahan; Walau bagaimanapun, harga penutup masih tinggi.

keputusan minggu lepas adalah seperti berikut: indeks S & P500 telah meningkat sebanyak 0.8%. Sub-indeks sektor teknologi indeks S & P500 yang telah meningkat sebanyak 1%, sub-indeks & P500 dalam sektor kewangan telah berkembang sebanyak 2.2%. DJIA telah meningkat sebanyak 0.1% berbanding 5.4% seminggu sebelum itu, yang merupakan paras tertinggi sejak 2011.

Bagi minggu yang berakhir pada 16 November, aliran masuk ke dalam dana ekuiti Amerika Syarikat, termasuk sektor industri kewangan, perubatan, bioteknologi dan sangat tinggi. Jangkaan rangsangan fiskal dan peningkatan kadar hasil bon kerajaan telah mencetuskan kenaikan USD ke paras tertinggi dalam lebih daripada 13 tahun.

Ekonomi Amerika Syarikat berkembang; adalah dijangkakan bahawa perbelanjaan ke atas infrastruktur akan meningkat tahun depan, yang akan menjadi baik untuk ekonomi AS dalam jangka pendek, kadar faedah boleh dibangkitkan pada bulan Disember, yang akan terus mencetuskan kenaikan dalam saham bank-bank dan sektor kewangan.

Hari ini, pasaran kewangan boleh menjalani pembetulan selepas kenaikan Jumaat lepas. Walau bagaimanapun Uptrend indeks Amerika Syarikat, termasuk DJIA akan diteruskan. Pada masa yang sama, indeks sedikit mungkin turun memandangkan pengambilan untung selepas kenaikan baru-baru dalam harga.

DJIA: indeks saham Amerika terus meningkat minggu lepas. Analisis fundamental untuk 21/11/2016
Bahan-bahan yang disiarkan di Laman ini disediakan oleh LiteForex untuk tujuan maklumat sahaja dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan atau nasihat untuk tujuan arahan 2004/39/EEC. Di samping itu, bahan-bahan ini telah disediakan mengikut keperluan undang-undang yang direka untuk menggalakkan kebebasan kajian pelaburan dan tidak tertakluk kepada apa-apa larangan terhadap pengedaran tambahan pelaburan penyelidikan.Ikuti kami di rangkaian sosial!
Live Chat
Tinggalkan maklum balas