Lebihan imbangan perdagangan di Switzerland jatuh sebanyak 1.696 bilion Swiss francs kepada 2,678 bilion francs pada Oktober terhadap 4,374 bilion pada September. Eksport dari negara ini telah menurun, manakala import telah berkembang sebanyak 0.71 bilion francs. franc telah tidak bertindak balas kepada data ini.

Peningkatan USD menjejaskan pergerakan dalam pasangan USD / CHF. Selepas penurunan pembetulan pada hari Isnin, dolar tumbuh lagi sejak awal sesi Eropah pada hari Selasa. Sehingga semalam, USD telah meningkat selama 10 sesi berturut-turut sejak pilihan raya presiden Amerika Syarikat pada 8 November, yang merupakan kenaikan yang paling lama sejak Mei 2012. Para pelabur mengambil keuntungan selepas kenaikan yang paling lama dalam mata wang Amerika dalam tempoh empat tahun.

Sekarang, pelabur sedang menunggu untuk rancangan Presiden baru untuk memperluaskan perbelanjaan bajet dan mengurangkan cukai, yang akan menyokong pertumbuhan ekonomi di Amerika Syarikat. Pelabur yakin bahawa Fed akan menaikkan kadar faedah bulan depan, yang juga akan menyokong USD. keputusan kadar faedah akan diambil pada mesyuarat Fed, yang dijadualkan pada 13-14 Disember.

Menurut CME Group, niaga hadapan untuk kadar Persekutuan menunjukkan 95% kebarangkalian kenaikan kadar pada bulan Disember.

Mesyuarat seterusnya SNB akan diadakan pada 15 Disember, selepas mesyuarat dua hari itu Fed pada 13-14 Disember.

Berita hari ini akan termasuk: dalam tempoh 16:55-18:00 (GMT + 3): data jualan dalam pasaran perumahan menengah AS pada bulan Oktober, Fed Richmond indeks aktiviti perniagaan dalam sektor pembuatan pada bulan November.

Petunjuk positif akan menambah momentum menaik dengan USD, yang telah berkembang dalam sesi Eropah awal.USD / CHF: USD terus meningkat. Analisis fundamental untuk 22/11/2016
Bahan-bahan yang disiarkan di Laman ini disediakan oleh LiteForex untuk tujuan maklumat sahaja dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan atau nasihat untuk tujuan arahan 2004/39/EEC. Di samping itu, bahan-bahan ini telah disediakan mengikut keperluan undang-undang yang direka untuk menggalakkan kebebasan kajian pelaburan dan tidak tertakluk kepada apa-apa larangan terhadap pengedaran tambahan pelaburan penyelidikan.Ikuti kami di rangkaian sosial!
Live Chat
Tinggalkan maklum balas