Ia mungkin bahawa pelabur hari ini akan terus mengambil keuntungan yang diperolehi kepada pertumbuhan pesat USD dan pasaran saham sebelum hari cuti kerana Hari Kesyukuran. Pada aliran meningkat keseluruhan masa yang sama dalam USD dan pasaran saham Amerika Syarikat akan terus.

Selepas pemilihan Donald Trump sebagai Presiden baru Amerika Syarikat Amerika, indeks saham Amerika Syarikat dan USD telah menunjukkan pertumbuhan yang memberangsangkan.

Pada hari Rabu, pada sesi Asia dan pada awal Eropah USD telah menurun. Indeks WSJ, yang menjejaki nilai USD terhadap sekumpulan 16 mata wang lain, telah menurun sebanyak 0.1% kepada 91.27. Sehingga saat ini indeks WSJ itu telah berkembang untuk 10 sesi berturut-turut, yang merupakan tempoh paling lama pertumbuhan sejak Mei 2012.

Ia dijangka bahawa Fed akan menaikkan kadar faedah pada mesyuarat itu pada bulan Disember dan keputusan ini akan menyokong USD. Berdasarkan pasaran niaga hadapan, kebarangkalian kenaikan kadar pada bulan Disember adalah 94%.

Kurang daripada tiga minggu lalu, indeks DJIA itu di bawah 18.000 mata. Tetapi selepas pilihan raya presiden di Amerika Syarikat ia mula meningkat.

Hari ini, indeks DJIA adalah berhampiran tahap 19.040, indeks S & P500 telah mencapai 2203 mata, dan indeks Nasdaq Komposit telah meningkat kepada 5385. Ini adalah tahap rekod baru bagi ketiga-tiga indeks.

9 November sehingga semalam DJIA telah berkembang sebanyak 3.4% dan S & P500 - 2.7%. Sekarang, indeks DJIA boleh menamatkan tahun ini dengan pertumbuhan sebanyak 9.2% dan S & P500 dengan pertumbuhan 7.8%. Peningkatan tertinggi telah ditunjukkan oleh saham sektor kewangan dan perindustrian ekonomi AS itu.

Ekonomi Amerika Syarikat berkembang; adalah dijangkakan bahawa perbelanjaan awam akan meningkat tahun akan datang, seperti yang dicadangkan oleh dasar ekonomi Trump, yang akan memberi manfaat dalam prospek jangka pendek. Kadar faedah AS mungkin akan dinaikkan pada bulan Disember dan mungkin tahun depan, yang akan merangsang kenaikan dalam saham bank dan sektor kewangan.

perhatian Hari ini pelabur akan memberi tumpuan kepada minit mesyuarat FOMC, yang akan dikeluarkan pada 21:00 (GMT + 3). Ia dijangka bahawa turun naik akan meningkat dalam pasaran kewangan. Khamis adalah hari cuti di Amerika Syarikat dan pasaran Amerika Syarikat akan ditutup.

S & P500: Pembetulan boleh berlaku disebabkan oleh pengambilan untung. Analisis fundamental untuk 23/11/2016
Bahan-bahan yang disiarkan di Laman ini disediakan oleh LiteForex untuk tujuan maklumat sahaja dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan atau nasihat untuk tujuan arahan 2004/39/EEC. Di samping itu, bahan-bahan ini telah disediakan mengikut keperluan undang-undang yang direka untuk menggalakkan kebebasan kajian pelaburan dan tidak tertakluk kepada apa-apa larangan terhadap pengedaran tambahan pelaburan penyelidikan.Ikuti kami di rangkaian sosial!
Live Chat
Tinggalkan maklum balas