Beberapa peristiwa-peristiwa penting dijadualkan pada minggu ini dan ramai pelabur memilih "tunggu dan lihat" kedudukan.

Mengenai pertemuan Rabu OPEC akan diadakan; data pasaran buruh Jumaat AS akan menjadi diketahui; pada hari Ahad Itali referendum akan diadakan.

indeks Wall Street Journal, yang menjejaki kedudukan USD berbanding sekumpulan 16 mata wang utama, telah meningkat sebanyak 0.09%, sehingga 91.53. Walaupun momentum menaik dalam USD telah sedikit lemah, arah aliran kenaikan harga masih berterusan.

Harga logam berharga telah menurun dengan ketara sejak awal bulan ini selepas pilihan raya presiden di Amerika Syarikat.

Presiden Donald Trump merancang untuk memperluaskan rangsangan fiskal dan lif sekatan untuk pengeluaran sumber tenaga di Amerika Syarikat. jangkaan pelabur daripada kenaikan kadar faedah meningkat kerana statistik makro-ekonomi AS yang positif. Data mengenai pekerjaan, jualan runcit dan pasaran perumahan semua pemulihan menunjukkan positif ekonomi Amerika. Menurut niaga hadapan bagi kadar faedah Persekutuan, kebarangkalian dasar monetari yang lebih ketat pada Disember adalah 98%.

Kenaikan kadar selalu membawa kepada penurunan harga daripada logam berharga, termasuk perak, kerana logam berharga tidak membawa pendapatan faedah, dan tidak boleh bersaing dengan aset pendapatan menjana, seperti bon kerajaan.

kenaikan sebelumnya dalam selera risiko pelabur dan pengeluaran berterusan daripada aset selamat menyebabkan kebangkitan USD dan jualan logam berharga. Dengan pembukaan sesi dagangan hari ini, USD didagangkan dalam julat yang sempit. harga perak merosot sedikit lagi selepas pembetulan dua hari itu.

Minggu lepas harga perak jatuh ke tahap yang paling rendah (16.16 USD per ounce) sejak Jun. harga spot perak pada pembukaan sesi Eropah pada hari Selasa adalah pada tahap 16.60 USD setiap Troy auns.

Jangkaan kenaikan kadar faedah di Amerika Syarikat telah mencetuskan penurunan harga daripada logam berharga, walaupun ketidakstabilan politik dan ekonomi yang berterusan di dunia.

Walau bagaimanapun, ia adalah mungkin bahawa penurunan dalam logam berharga telah dimasukkan dalam harga dan selepas beberapa penurunan harga perak dan logam berharga lain boleh mula tumbuh selepas mesyuarat Persekutuan pada 13-14 Disember.

Ia juga adalah mungkin bahawa harga logam berharga telah melanda bahagian bawah dan peniaga perlu berhati-hati apabila membuka kedudukan menjual.XAG / USD: Pembetulan pada USD. Analisis fundamental untuk 29/11/2016
Bahan-bahan yang disiarkan di Laman ini disediakan oleh LiteForex untuk tujuan maklumat sahaja dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan atau nasihat untuk tujuan arahan 2004/39/EEC. Di samping itu, bahan-bahan ini telah disediakan mengikut keperluan undang-undang yang direka untuk menggalakkan kebebasan kajian pelaburan dan tidak tertakluk kepada apa-apa larangan terhadap pengedaran tambahan pelaburan penyelidikan.Ikuti kami di rangkaian sosial!
Live Chat
Tinggalkan maklum balas