Sebelum pengumuman data pasaran buruh AS Penting USD didagangkan dalam julat yang sempit. Pada hari-hari kebelakangan ini USD ini telah berkembang dengan ketara di tengah-tengah jangkaan pemotongan cukai di Amerika Syarikat dan pecutan pertumbuhan ekonomi selepas pemilihan presiden baru.

Jumlah dagangan berkurangan Juga sebelum pelepasan data “non-farm payroll’. Ia dijangka bilangan pekerjaan Bahawa industri pertanian di luar telah berkembang kepada 175 000, yang merupakan lebih daripada 14 000 pada bulan Oktober. Kadar pengangguran di Amerika Syarikat adalah dijangka kekal pada tahap sebelumnya sebanyak 4.9%.

Peserta Pasaran sedang menunggu untuk data pekerjaan kerana ia akan menjadi statistik terkini sebelum mesyuarat Persekutuan pada 13-14 Disember dan boleh mempengaruhi kepada keputusan kadar faedah dan dasar kewangan keseluruhan bank. Sekiranya data yang positif daripada kadar kenaikan kemungkinan akan meningkat. Menurut niaga hadapan bagi kadar persekutuan, kebarangkalian mengetatkan dasar monetari adalah 96% - 98%. Minit mesyuarat FOMC, yang dikeluarkan Terdahulu, Menunjukkan Bahawa kenaikan kadar Mei dilakukan pada mesyuarat yang akan datang, yang merupakan 13-14 Disember.

Pasaran telah diperbadankan kebarangkalian kenaikan kadar harga. Kini mahu tahu pasaran Peserta jika Fed akan menaikkan kadar pada tahun depan. Dan US makro statistik data Termasuk kerja adalah faktor penting yang mempengaruhi keputusan esta.

Sementara itu, program QE ECB dalam zon Euro Terus, membeli aset Eropah untuk jumlah 80 bilion euro (88 bilion USD) setiap bulan. Walau bagaimanapun, Bank masih belum mencapai keputusan yang dikehendaki (peningkatan data makro-ekonomi dan peningkatan dalam inflasi). Pada masa ini, kadar inflasi di Eurozone sedikit di bawah paras sasaran 2%. Ahli ekonomi percaya bahawa Bank Pusat Eropah akan meneruskan program QE untuk sekurang-kurangnya 6 bulan.

Sebahagian daripada ahli-ahli ekonomi berfikir Bank Yang boleh mengumumkan Perubahan kepada program ini, yang adalah disebabkan siap sepenuhnya pada Mac 2017, pada mesyuarat itu pada 8 Disember.

Ketidakpastian Mengenai Masa Depan EU dan Eurozone memberikan tekanan kepada Euro. Pada hari Ahad referendum di Itali akan diadakan pada Pindaan kepada Perlembagaan dan pilihan raya di Austria.

Oleh kerana peristiwa-peristiwa akan datang pada Ahad ramai yang memilih Peserta pasaran USD, Yen dan Franc. Pelanggan mereka Banyak broker Dimaklumkan Bahawa leverage untuk banyak pasangan mata wang akan menurun hari ini.EUR/USD: USD didagangkan dalam julat yang sempit sebelum pelepasan NFPR. Analisis fundamental untuk 2016/12/02
Bahan-bahan yang disiarkan di Laman ini disediakan oleh LiteForex untuk tujuan maklumat sahaja dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan atau nasihat untuk tujuan arahan 2004/39/EEC. Di samping itu, bahan-bahan ini telah disediakan mengikut keperluan undang-undang yang direka untuk menggalakkan kebebasan kajian pelaburan dan tidak tertakluk kepada apa-apa larangan terhadap pengedaran tambahan pelaburan penyelidikan.Ikuti kami di rangkaian sosial!
Live Chat
Tinggalkan maklum balas