USD ini telah berkembang Berbanding dengan mata wang utama di tengah-tengah jangkaan pertumbuhan ekonomi disebabkan oleh langkah-langkah, Yang boleh Diperkenalkan oleh Donald Trump. Ia dijangka bahawa perbelanjaan awam di Amerika Syarikat akan meningkat, yang akan merangsang pertumbuhan inflasi dan pengetatan dasar monetari, yang, pada gilirannya, akan mencetuskan kenaikan USD.

Walau bagaimanapun, ia seolah-olah, Bahawa kenaikan kadar pada 13-14 Disember telah-telah dimasukkan ke dalam harga.

Peserta Pasaran sedang menunggu data buruh AS (Gaji Bukan Ladang (ramalan 175 000 pada bulan November, yang adalah lebih daripada 14 000 pada bulan Oktober), kadar pengangguran dan purata gaji setiap jam.

Awal minggu ini US data makro ekonomi adalah positif. USD ini telah berkembang selepas pengumuman ADP positif dan Chicago PMI. perbelanjaan peribadi di Amerika Syarikat telah meningkat sebanyak 0.5% terhadap ramalan 0.4%.

Data Australia ke atas perbelanjaan pengguna dan pelaburan syarikat-syarikat, yang dikeluarkan pada Khamis, Adakah lemah.

Satu mesyuarat jawatankuasa dasar monetari Rizab Bank of Australia akan diadakan pada 6 Disember. Ia dijangka RBA akan meninggalkan Bahawa kadar faedah tidak berubah pada tahap 1.5%. Fakta ini akan menyokong AUD.

Walau bagaimanapun, dalam masa terdekat AUD boleh berada di bawah tekanan daripada tekanan disebabkan oleh isu-isu perdagangan asing antara China dan Amerika Syarikat.

Seperti yang kita tahu Donald Trump Mencadangkan untuk Meningkatkan bayaran untuk produk Cina import dan China halangan mengancam melakukan perkara yang sama sebagai balasan. Kenaikan dalam USDF mungkin berterusan, yang akan mempunyai kesan negatif ke atas pasangan AUD / USD dalam jangka sederhana.AUD / USD: Jangkaan kenaikan kadar faedah di Amerika Syarikat Memberi sokongan kepada USD. Analisis fundamental untuk 02/12/2016
Bahan-bahan yang disiarkan di Laman ini disediakan oleh LiteForex untuk tujuan maklumat sahaja dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan atau nasihat untuk tujuan arahan 2004/39/EEC. Di samping itu, bahan-bahan ini telah disediakan mengikut keperluan undang-undang yang direka untuk menggalakkan kebebasan kajian pelaburan dan tidak tertakluk kepada apa-apa larangan terhadap pengedaran tambahan pelaburan penyelidikan.Ikuti kami di rangkaian sosial!
Live Chat
Tinggalkan maklum balas