Pada Isnin dolar Kanada jatuh selepas pengumuman keputusan referendum Itali itu tidak menyokong pembaharuan perlembagaan. Hasil pengundian meningkatkan ketidaktentuan prospek ekonomi keseluruhan.

Orang Itali tidak menyokong Pindaan kepada Perlembagaan, yang telah dicadangkan oleh kerajaan. Ia bermakna bahawa populis memenangi di Itali dan Perdana Menteri di negara ini Matteo Renzi akan meletak jawatan.

Pada masa yang sama, walaupun data pekerjaan AS yang kukuh, harga di pasaran saham AS ditutup bercampur-campur: DJIA jatuh sebanyak 22 mata (-0.1%) dan S & P500 ditutup Dengan tiada perubahan pada tahap 2192, Nasdaq Komposit telah meningkat sebanyak 5 mata (+ 0.1%).

Pada bulan November, pekerjaan di Amerika Syarikat telah meningkat sebanyak 178,000 terhadap ramalan 175 000 dan kebangkitan 142,000 pada bulan Oktober (disemak semula daripada 161,000).

Dalam sektor pembuatan, bilangan pekerjaan telah menurun sebanyak 4000 Terhadap ramalan -2000 dan penurunan 5000 pada bulan Oktober (disemak dari -9000).

Kadar pengangguran pada November turun kepada 4.6% berbanding 4.9% daripada ramalan dan 4.9% pada bulan Oktober.

Pada masa yang sama, NFPR tidak cukup kuat untuk meningkatkan lagi meningkat dalam USD.

upah purata dan bahagian penduduk aktif dari segi ekonomi telah berkurangan. Pasaran telah diperbadankan Sudah kenaikan kadar sebanyak 0.25% pada bulan Disember ke dalam harga USD. Jadi, jika persekutuan meningkatkan kadar itu, USD akan tidak naik mendadak.

Banyak yang akan bergantung kepada komen persekutuan menunjukkan rancangan masa depan Mengiringi. Mengikut CME Group, kebarangkalian kenaikan kadar pada bulan Disember adalah acerca Dijangkakan 93%.

Harga minyak terus meningkat pada keputusan OPEC untuk mengurangkan pengeluaran. Jumaat lepas harga minyak NYMEX 1.2% telah berkembang sehingga USD 51.68 setong. Harga minyak mentah Brent turut meningkat. Dalam sesi Eropah awal pada hari Isnin ia telah menigkat ke tahap 54,70 setong, dan fakta ini menyokong CAD.

Pada hari Rabu pada 18:00 GMT + 3 mesyuarat Bank Canada akan diadakan. Dijangkakan bahawa Bank tidak akan mengubah kadar faedah utama, sebaliknya mengekalkan rekod rendah 0.5%. Dalam komen Bank Kanada akan memberi sebab keputusan STI dan Menilai keadaan ekonomi semasa di negara ini dan menggariskan dasar monetari pada masa hadapan. Turun naik dolar Kanada akan naik. Walau bagaimanapun, kenaikan berterusan harga minyak akan menyokong dolar Kanada.USD / CAD: harga minyak akan naik. Analisis fundamental untuk 05/12/2016
Bahan-bahan yang disiarkan di Laman ini disediakan oleh LiteForex untuk tujuan maklumat sahaja dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan atau nasihat untuk tujuan arahan 2004/39/EEC. Di samping itu, bahan-bahan ini telah disediakan mengikut keperluan undang-undang yang direka untuk menggalakkan kebebasan kajian pelaburan dan tidak tertakluk kepada apa-apa larangan terhadap pengedaran tambahan pelaburan penyelidikan.Ikuti kami di rangkaian sosial!
Live Chat
Tinggalkan maklum balas