Selepas referendum Itali diadakan Ahad lepas pasaran kembali tenang, peserta pasaran akan menumpukan di Mesyuarat ECB pada hari Khamis. Adalah dijangkakan bahawa Bank Negara akan mengumumkan kesinambungan program pembelian bon ini, yang dijangka siap pada 2017 Mac. Keputusan kadar faedah Bank Pusat EROPAH akan disiarkan pada 15:00 (GMT + 3). Sidang akhbar daripada Bank Pusat EROPAH, dan ucapan Ketua Bank Pusat EROPAH, Mario Draghi akan bermula pada jam 16:30. Pergolakan dalam semua pasaran kewangan akan meningkat. Kadang-kadang keputusan kadar faedah Bank Pusat EROPAH dan sidang akhbar disebabkan peningkatan Euro 3-5% dalam masa yang singkat.

Kadar faedah utama (kadar pembiayaan Bank perdagangan) adalah pada paras-0.4%. ECB telah diturunkan kadar dari $4.25% pada tahun 2008 kepada tahap semasa yang rendah adalah rekod.

Bank Pusat EROPAH akan meneruskan QE program di zon Euro, membeli aset Eropah bagi jumlah 80 bilion euro (88 bilion USD) setiap bulan.

Langkah-langkah ini telah membawa kepada peningkatan dikehendaki perangkaan makro-ekonomi dan peningkatan inflasi; oleh itu Bank Pusat EROPAH boleh mengumumkan perubahan kepada QE program. Ekonomi negara daripada negara-negara Eropah perlu dipertingkatkan.

Selepas menyertai zon Euro pada tahun 1999, Itali keluaran dalam negara kasar itu tidak bertambah, manakala hutang awam meningkat kepada 133% KDNK Tahunan mencapai tempat kedua di Eropah selepas Greece.

Hari ini, krisis politik di Itali menyebabkan penurunan dalam pasangan EUR/USD untuk 20 bulan rendah. Walaupun berlaku kenaikan semasa pasangan, pemulihan masih diragui, terutamanya disebabkan oleh jangkaan tentang perkembangan program QE di zon Euro.

Keputusan Bank Pusat EROPAH akan menjadi terkenal pada hari Khamis.EUR/USD: Euro yang berada di bawah tekanan. Analisis Fundamental bagi 05/12/2016
Bahan-bahan yang disiarkan di Laman ini disediakan oleh LiteForex untuk tujuan maklumat sahaja dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan atau nasihat untuk tujuan arahan 2004/39/EEC. Di samping itu, bahan-bahan ini telah disediakan mengikut keperluan undang-undang yang direka untuk menggalakkan kebebasan kajian pelaburan dan tidak tertakluk kepada apa-apa larangan terhadap pengedaran tambahan pelaburan penyelidikan.Ikuti kami di rangkaian sosial!
Live Chat
Tinggalkan maklum balas