Pada akhir sesi dagangan semalam pasangan EUR / USD berjaya mendapatkan semula berkembang Hampir 300 mata, sehingga ke tahap 1.0765. Saham Eropah indeks juga Adakah berkembang. Peningkatan dalam pasangan EUR / USD tidak menghalang kami walaupun oleh data AS yang kuat menerima Semasa perdagangan Amerika sesi semalam. Ia dikenali sebagai ISM PMI dalam industri perkhidmatan AS telah berkembang kepada 57.2 Terhadap ramalan 55.3 dan tahap 54.8 sebulan lalu. Pada Isnin USD jatuh Berbanding mata wang utama berikutan tekanan daripada Euro yang semakin meningkat.

Pada masa yang sama hasil bon Perbendaharaan AS tidak membesar. Nampaknya pelabur telah memperbadankan dengan kenaikan kadar faedah Disember harga asal. Mengikut CME, kebarangkalian kenaikan kadar adalah 92.7%. Kebarangkalian kenaikan kadar pada bulan Mac telah berkembang sehingga 20% dari 15.3% sehari sebelum itu.

Berita hari ini akan termasuk KDNK Eropah untuk Q3 pada 13:00 (GMT + 3. Turun naik dalam Euro dan indeks Eropah Pada masa ini akan meningkat.

Sebaik sahaja pasaran bertenang selepas referendum Itali, yang diadakan Ahad lalu, Peserta pasaran akan beralih perhatian mereka kepada mesyuarat ECB, akan mengambil tempat yang pada hari Khamis. Ia dijangka, Bank Negara akan mengumumkan program pembelian bon itu, yang adalah disebabkan oleh berakhir pada Mac 2017, akan dilanjutkan. Keputusan kadar faedah ECB akan diterbitkan di 15:45 (GMT + 3). Pada 16:30 sidang akhbar ECB akan bermula dan ketua ECB, Mario Draghi akan memberikan ucapan. Ia dijangka bahawa turun naik dalam semua pasaran kewangan akan naik.

Keadaan politik dan pemulihan ekonomi yang lemah di zon Euro akan terus menjejaskan Euro dalam jangka masa sederhana. Pilihan raya yang dijadualkan pada 2017 di Perancis, Jerman dan Belanda. Ini bermakna Eurozone akan menghadapi lonjakan populisme yang mengancam untuk mengubah struktur zon Euro. Ini adalah faktor negatif untuk Euro. Rupa-rupanya, Euro akan terus mencari hubungan dengan USD dalam pasangan EUR / USD dalam jangka masa sederhana.

EUR / USD: Euro akan menguruskan untuk mendapatkan semula? Analisis fundamental untuk 2016/12/06
Bahan-bahan yang disiarkan di Laman ini disediakan oleh LiteForex untuk tujuan maklumat sahaja dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan atau nasihat untuk tujuan arahan 2004/39/EEC. Di samping itu, bahan-bahan ini telah disediakan mengikut keperluan undang-undang yang direka untuk menggalakkan kebebasan kajian pelaburan dan tidak tertakluk kepada apa-apa larangan terhadap pengedaran tambahan pelaburan penyelidikan.Ikuti kami di rangkaian sosial!
Live Chat
Tinggalkan maklum balas