Peletakan jawatan yang tidak dijangka Perdana Menteri New Zealand hari ini telah menyebabkan penurunan mendadak dalam NZD itu. Perdana Menteri John Key bercakap tentang niatnya untuk meletakkan jawatan sebagai pemimpin parti konservatif yang memerintah. , Walaupun peletakan jawatan Key akan hanya mempunyai kesan jangka pendek kepada ekonomi New Zealand, sesetengah ahli ekonomi percaya bahawa peletakan jawatan boleh membawa kepada ketidaktentuan politik, yang akan memberi kesan negatif keyakinan kepada komuniti perniagaan pada tahun 2017, yang juga akan memberi kesan negatif pada mata wang negara.

Hari ini selepas 17:00 (GMT + 3) indeks harga produk tenusu akan diketahui. Indeks ini Biasanya Meningkatkan dalam turun naik New Zealand dolar. Pada lelongan dua minggu lalu harga produk tenusu sebanyak 4.5% Adakah berkembang. Nota Bahawa produk tenusu termasuk susu tepung adalah perkara-perkara utama eksport negara.

Kenaikan harga produk tenusu dalam beberapa minggu lalu telah disebabkan oleh pengurangan pengeluaran di New Zealand, yang merupakan pengeksport terbesar juga susu.

Jika harga tenusu akan Meningkatkan, pasangan NZD / USD akan naik. Penganalisis menjangkakan kenaikan harga.

Jika ia berlaku dolar New Zealand akan menerima sokongan dalam pasaran pertukaran asing.

Jika tidak, NZD / USD akan terus menurun, yang bermula hari ini.

Pasangan NZD / USD akan juga terjejas oleh berita US hari ini, yang akan dikenali pada jam 18:00. Ia dijangka pembuatan di Amerika Syarikat akan berkembang sebanyak 2.6% pada bulan Oktober selepas kebangkitan 0.3% pada bulan September, dan ini akan memberi kesan yang positif kepada USD dan pada pasangan NZD / USD.NZD / USD: USD naik semula dari kerugian semalam. Analisis fundamental untuk 06/12/2016
Bahan-bahan yang disiarkan di Laman ini disediakan oleh LiteForex untuk tujuan maklumat sahaja dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan atau nasihat untuk tujuan arahan 2004/39/EEC. Di samping itu, bahan-bahan ini telah disediakan mengikut keperluan undang-undang yang direka untuk menggalakkan kebebasan kajian pelaburan dan tidak tertakluk kepada apa-apa larangan terhadap pengedaran tambahan pelaburan penyelidikan.Ikuti kami di rangkaian sosial!
Live Chat
Tinggalkan maklum balas