USD yang semakin merosot dalam pasaran mata wang, berbanding mata wang komoditi, manakala
indeks saham AS mencapai rekod baru. Pedagang memilih untuk menutup posisi pada USD disebabkan oleh kenaikan dalam mata wang Amerika Dalam masa beberapa minggu selepas pilihan raya presiden di Amerika Syarikat.
Indeks WSJ, yang menunjukkan kedudukan USD terhadap sekumpulan 16 mata wang utama yang lain, telah menurun sebanyak 0.17% kepada 90,72.
Kebarangkalian kenaikan kadar pada mesyuarat Persekutuan AS akan datang pada 13-14 Disember adalah 92%. Walau bagaimanapun, kenaikan kadar telah dimasukkan dalam harga sebanyak USD dan kini pelabur akan menunggu rancangan petunjuk lain dari Persekutuan untuk masa depan.
Pada indeks saham Rabu US S & P500 dan DJIA telah mencapai paras tertinggi baru. , Walaupun USD yang semakin merosot dalam pasaran mata wang, indeks saham Amerika Telah naik selepas pemilihan Donald Trump sebagai Presiden Amerika Syarikat.
Sejak 9 November sehingga kini, DJIA telah meningkat sebanyak 5.5%, S & P500 - 4.6%. DJIA adalah pada tahap 19.530 dan S & P500 dekat 2240 mata.
Ini adalah paras tertinggi baru bagi indeks. Pelabur telah secara aktif membeli saham dan cuba untuk menghilangkan bon, dengan harapan Bahawa dasar Donald Trump akan mempercepatkan pertumbuhan ekonomi. Paling popular adalah saham syarikat-syarikat kewangan dan Perindustrian.
Bahawa ekonomi percaya kenaikan pasaran saham AS akan terus pada tahun 2017 disebabkan oleh pertumbuhan KDNK Berterusan, Disebabkan oleh peningkatan dalam pasaran buruh dan pendapatan korporat yang lebih tinggi.
Pelabur menjangkakan akan sekatan Itu dan kadar inflasi akan meningkat ditarik balik. Ekonomi Amerika Syarikat dalam keadaan baik; Bahawa ia dijangka perbelanjaan awam tahun depan akan meningkat, menurut dasar ekonomi yang dicadangkan oleh Donald Trump, yang akan memberi manfaat kepada daerah dalam jangka pendek. Kadar faedah mungkin akan dibangkitkan pada bulan Disember dan mungkin tahun depan, yang akan terus merangsang pertumbuhan ekonomi dan kenaikan dalam saham bank-bank dan syarikat-syarikat kewangan.

Hari ini, perhatian pelabur akan memberi tumpuan kepada kadar faedah ECB, yang akan diterbitkan pada 15:45 (GMT + 3). ECB May program QE Perubahan mengumumkan, Yang adalah kerana siap pada Mac 2017. Pada 16:30 - sidang akhbar ECB akan bermula dan ucapan ketua ECB, Mario Draghi. Ia dijangka bahawa turun naik dalam semua pasaran kewangan akan meningkat. Sebelum pengumuman berita, pelabur mungkin akan lebih suka dengan sikap "tunggu dan lihat" hari ini.

SP500_2
Bahan-bahan yang disiarkan di Laman ini disediakan oleh LiteForex untuk tujuan maklumat sahaja dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan atau nasihat untuk tujuan arahan 2004/39/EEC. Di samping itu, bahan-bahan ini telah disediakan mengikut keperluan undang-undang yang direka untuk menggalakkan kebebasan kajian pelaburan dan tidak tertakluk kepada apa-apa larangan terhadap pengedaran tambahan pelaburan penyelidikan.Ikuti kami di rangkaian sosial!
Live Chat
Tinggalkan maklum balas