Walaupun statistik Australia tidak positif dua hari yang lepas, pasangan AUD/USD semakin berkembang; pada permulaan sesi Eropah hari ini pasangan adalah tersenarai pada tahap 0.7500.

Hari ini, Biro Perangkaan Australia mengeluarkan data defisit perdagangan asing bahawa Australia adalah dolar Australia 1.54 sekali bilion pada bulan Oktober, iaitu melebihi unjuran sebanyak 800 juta AUD. eksport meningkat 1.0%; Import - sebanyak 2.0%.

Data yang dikeluarkan pada hari Rabu menunjukkan bahawa KDNK Australia di Q3 telah menurun sebanyak 0.5%, yang pernah penguncupan ekonomi suku pertama sejak Mac 2011.

Pada hari Khamis lepas, data perbelanjaan pengguna Australia dan Syarikat-syarikat pelaburan diketahui.

Walau bagaimanapun, pasangan AUD/USD sangat dipengaruhi oleh pergerakan harga USD dan komoditi.

Kenaikan harga minyak, gas, arang batu dan harga bijih besi sokongan dolar Australia, yang merupakan Mata Wang komoditi.

Harga bijih besi telah berkembang sebanyak lebih daripada 70%, $80 satu tan sejak awal tahun ini. Disember lepas harga bijih besi telah mencapai sepuluh tahun terendah pada tahap $37 satu tan, disebabkan untuk bekalan lebih di pasaran dunia. Harga arang batu juga semakin meningkat.

Sementara itu, USD semakin merosot di pasaran pertukaran asing. Kenaikan kadar, yang mungkin ada dalam the Fed mesyuarat pada 13-14 Disember, telah pun dimasukkan ke dalam harga USD.

 

Berita hari ini akan merangkumi: pada 15:45(GMT+3) - faedah kadar keputusan oleh Bank Pusat EROPAH. Euro semakin terhadap USD dan meningkat dijangka berterusan. Pada 16:30 – siding media ECB dan ucapan oleh Mario Draghi. Pergolakan dalam semua pasaran kewangan dijangka meningkat.

Usd
Bahan-bahan yang disiarkan di Laman ini disediakan oleh LiteForex untuk tujuan maklumat sahaja dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan atau nasihat untuk tujuan arahan 2004/39/EEC. Di samping itu, bahan-bahan ini telah disediakan mengikut keperluan undang-undang yang direka untuk menggalakkan kebebasan kajian pelaburan dan tidak tertakluk kepada apa-apa larangan terhadap pengedaran tambahan pelaburan penyelidikan.Ikuti kami di rangkaian sosial!
Live Chat
Tinggalkan maklum balas