Data teknikal bagi pasangan matawang:

Sebelum penutup: 107.00; Julat harian: 105.75-107.25;
Perasmian: 106.84; Julat 52 minggu: 105.52-125.86;
Pendapatan tahunan:-10.79%; Perubahan dalam % bagi hari sebelumnya:-0.10.

Analisis kajian:

  • Lebih daripada dua minggu lepas Mata Wang "Peti Deposit Keselamatan " telah berkembang cukup (lebih daripada 450 poin) terhadap USD. Hari ini, perhimpunan Yen diteruskan. Semasa sesi Asia pasangan matawang jatuh lebih 1%;
  • Permintaan tinggi terhadap matawang Yen disokong oleh data mengenai dasar-dasar kewangan Amerika Syarikat, Jerman dan Britain;
  • Sebelum ini, Jabatan Buruh Amerika Syarikat mengedarkan data pasaran buruh yang lemah. Pada bulan Mei, terdapat hanya 38000 pekerjaan baru yang diwujudkan di luar sektor pertanian, iaitu angka paling teruk sejak September 2010;
  • "Komitmen peniaga" menunjukkan peningkatan dalam kedudukan pendek oleh 17718 kontrak, sehingga kontrak kontrak 127573 86211 telah dibuka untuk kedudukan panjang;
  • Statistik minggu ini akan merangkumi: runcit jumlah jualan di Amerika Syarikat (Selasa); Laporan dasar kewangan oleh Bank Jepun (Khamis). Data ini boleh menjejaskan arah pergerakan dalam ketidakstabilan pasaran dan pasangan.

RIngakasan:

  • Ketidakpastian tentang masa depan dasar kewangan negara Kesatuan Eropah, mengurangkan jangkaan kenaikan kadar faedah Amerika Syarikat di tengah-tengah data pengkalan yang rendah untuk pasaran buruh dan turun naik pasaran yang meningkat akan memberi tekanan kuat ke atas pasangan matawang. Menurut pelabur-pelabur besar "COT" telah memilih kedudukan pendek.
  • Dalam masa terdekat Yen dijangka berkembang berbanding Amerika Syarikat. Adalah dinasihatkan untuk membuka kedudukan pendek.

Tip-Tip Perdagangan untuk pasangan Mata Wang USD/JPY

Peringkat utama:
Peringkat sokongan: 105.60.
Peringkat rintangan: 106.45 dan 107.25.

Perdagangan pada jangka sederhana, H4:
Ketika ini, Mata Wang yang telah pecah kebawah dan berkumpul di tahap sokongan 106.45. Jika pasangan mengekalkan tahap rintangan 106.45 dan dalam kes pengesahan masing-masing (seperti corak tindakan harga), adalah disyorkan untuk membuka kedudukan pendek. Risiko setiap perdagangan adalah tidak lebih daripada 2% daripada modal. Perintah henti boleh diletakkan sedikit di atas garis isyarat. Mengambil keuntungan boleh diletakkan di bahagian-bahagian di peringkat 105.65, 105.05 dan 104,50 dengan menggunakan trailing stop.

Perdagangan pada jangka sederhana, H4:
Perdagangan pada jangka sederhana, H4:

Perdadangan jangka pendek М15:
Pada masa ini, Mata Wang diniagakan dalam julat 105.80-106.10. Adalah dinasihatkan untuk memasuki pasaran selepas memecahkan keluar dan ujian bagi zon ini. Kedudukan boleh dibuka berhampiran baris isyarat dan peringkat sokongan/rintangan yang terdekat. Risiko setiap perdagangan adalah tidak lebih daripada 3% dari modal. Perintah henti boleh diletakkan sedikit di atas/di bawah baris isyarat. Mengambil keuntungan boleh diletakkan di bahagian-bahagian di peringkat 50%, 30% dan 20% dengan penggunaan trailing stop.

Perdadangan jangka pendek М15
Perdadangan jangka pendek М15
Bahan-bahan yang disiarkan di Laman ini disediakan oleh LiteForex untuk tujuan maklumat sahaja dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan atau nasihat untuk tujuan arahan 2004/39/EEC. Di samping itu, bahan-bahan ini telah disediakan mengikut keperluan undang-undang yang direka untuk menggalakkan kebebasan kajian pelaburan dan tidak tertakluk kepada apa-apa larangan terhadap pengedaran tambahan pelaburan penyelidikan.Ikuti kami di rangkaian sosial!
Live Chat
Tinggalkan maklum balas