Inc. Caterpillar, #CAT [NYSE]
Barangan perindustrian, pertanian dan jentera pembinaan, Amerika Syarikat

Prestasi kewangan Syarikat:

Indeks - DJIA, S & P 500;
Beta - 1.57;
Permodalan - 34.86 В;
Pulangan atas aset - 3.60%;
Pendapatan - 2.95 В;
Jumlah purata - 6.37 М;
AP/E - 12.42.
ATR - 2.06

Analisis kajian:

  • Syarikat berada di kedudukan kesepuluh pada modal dalam sektor "Barangan perindustrian" antara pengeluar yang didagangkan di pasaran saham Amerika Syarikat.
  • Caterpillar digabungkan menjadi Indeks DJIA dan S & P 500. Penurunan pasaran saham Amerika Syarikat mempunyai kesan negatif pada saham-saham Syarikat. Sepanjang sesi Jumaat lepas, ETF bagi indeks S & P 500 (#SPY) menunjukkan penurunan Tempahan dramatik dalam tempoh 10 bulan (melebihi 3.5%) di tengah-tengah keputusan UK untuk meninggalkan EU. Adalah dijangkakan bahawa sebut harga akan terus jatuh.
  • Laporan terakhir Syarikat telah mengecewakan pelabur. Pendapatan syarikat menurun sebanyak 25%, ke 9.46 bilion USD. EPS (pendapatan sesaham) adalah 0.67 USD berbanding 2.07 USD bagi tempoh yang sama setahun yang lalu.
  • Penurunan dalam sebut harga Syarikat adalah disebabkan oleh kejatuhan harga komoditi yang semasa sesi dagangan beberapa lepas.
  • Ketidakcekapan Syarikat yang telah disahkan oleh margin operasi rendah (5.08%) dan keuntungan bersih (2.91%) berbanding dengan Syarikat yang sama dalam industri (10.56% dan 6.88% masing-masing).
  • Analisis teknikal juga menunjukkan trend menurun. Sejak awal Jun corak pembalikan kuat "yang tertinggi Double" telah ditubuhkan pada carta dengan tempoh masa H1.

Ringkasan:

  • Akibat Brexit, kelemahan pasaran saham Amerika Syarikat dan penurunan harga komoditi telah menyebabkan kemerosotan dalam sebut harga Syarikat. Keputusan laporan tempahan negatif akan menjejaskan keyakinan para pelabur ke dalam perniagaan Caterpillar.
  • Ianya berkemungkinan bahawa dalam masa terdekat Syarikat sebut harga akan turun.

Tip-Tip Perdagangan untuk CFD Caterpillar Inc.

Peringkat utama:

Peringkat sokongan: 71.60 USD, 70.35 USD dan USD 69.45.
Tahap rintangan: USD 73.95, 76.15 USD dan USD 78.20.

Perdagangan jangka sederhana, Н4:

Pada masa ini saham telah dipecahkan dan disatukan di bawah paras sokongan USD 73.95. Jika harga yang mengekalkan tahap rintangan 73.95 USD dan dalam kes pengesahan yang masing-masing (seperti corak tindakan harga), kami mengesyorkan untuk membuka kedudukan pendek. Risiko setiap perdagangan adalah tidak lebih daripada 2% daripada modal. Perintah henti boleh diletakkan sedikit di atas garis isyarat. Mengambil keuntungan boleh diletakkan di bahagian-bahagian di peringkat 71.70 USD, 70.40 USD dan USD 69.50 dengan penggunaan trailing stop.


Perdagangan jangka sederhana, Н4

Perdagangan Jangka pendek М15:

Buat masa ini penerbit tersenarai antara tempatan sokongan dan tahap rintangan 73.00/73.90 USD. Adalah dinasihatkan untuk memasuki pasaran selepas memecahkan keluar dan ujian aras ini. Kedudukan boleh dibuka ke arah baris isyarat dan peringkat sokongan/rintangan yang terdekat. Risiko setiap perdagangan adalah tidak lebih daripada 3% dari modal. Perintah henti boleh diletakkan sedikit di atas/di bawah baris isyarat. Mengambil keuntungan boleh diletakkan di bahagian 50%, 30% dan 20% dengan penggunaan “trailing stop”.


Perdagangan Jangka pendek М15
Bahan-bahan yang disiarkan di Laman ini disediakan oleh LiteForex untuk tujuan maklumat sahaja dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan atau nasihat untuk tujuan arahan 2004/39/EEC. Di samping itu, bahan-bahan ini telah disediakan mengikut keperluan undang-undang yang direka untuk menggalakkan kebebasan kajian pelaburan dan tidak tertakluk kepada apa-apa larangan terhadap pengedaran tambahan pelaburan penyelidikan.Ikuti kami di rangkaian sosial!
Live Chat
Tinggalkan maklum balas