Walaupun banyak paka ekonomi dan penganalisis antarabangsa terus memberi prospek yang suram British pound dan pasaran saham serta permintaan bagi aset Peti Deposit Keselamatan, seperti yen dan emas adalah masih tinggi, risikonya antara beberapa peserta pasaran semakin meningkat dan mereka membeli aset berisiko dan paun, terutamanya dalam GBP/USD pasangan.

Hasil UK referendum akan memberi kesan kepada pasaran kewangan dunia untuk jangka masa yang panjang; Walau bagaimanapun, beberapa ekonomi percaya bahawa yang paling teruk adalah ke atas.

Menteri Kewangan British, Encik George Osborne yakin peserta pasaran ekonomi British yang kukuh dan stabil, dan Bank-Bank dan sistem kewangan di UK akan kekok dengan situasi.

Lambat laun Kesatuan Eropah dan UK akan datang kepada perjanjian yang akan memuaskan hati peserta utama daripada pasaran kewangan.

Selepas referendum pasangan GBP/USD jatuh sebanyak 11% mencapai tahap 1.3470 hari ini, dari peringkat 1.5000, rugi lebih 1500 mata. Godaan untuk membuka posisi yang panjang di peringkat semasa adalah sangat tinggi.

Tetapi ingat bahawa, penurunan dalam paun dan GBP/USD pasangan boleh terus.

Dasar Kerajaan AS boleh mencegah penurunan lanjut pasangan, seperti kerajaan persekutuan AS terus menunjukkan pematuhan kepada dasar monetari yang lembut. Pasaran niaga hadapan telah ditubuhkan pada harga 17% peluang untuk pengurangan kadar dan bukannya peningkatan dalam mesyuarat pada bulan November.

Gabenor Persekutuan AS Jerome Powell berkata, pada hari Rabu ini kerajaan persekutuan sedang sibuk untuk tidak menaikkan kadar faedah.

Hari ini pada 19:30 (GMT + 2), Presiden Fed St. Louis, Encik James Bullard akan memberikan ucapan. Komen Encik Bullard mungkin menandakan sama ada Fed sedang merancang untuk menaikkan kadar tahun ini, atau merendahkan mereka.

Semalam pada 17:00, seseorang Ketua Bank England, Encik Mark Carney akan memberikan ucapan. Jangan lupa bahawa turun naik pasaran pada masa ini boleh meningkat, terutamanya dalam berpasangan dengan paun. Ucapan Mark Carney pun telah berubah arah pergerakan dalam pasaran tidak sekali. Ada kemungkinan bahawa ucapan beliau akan menjadi titik tolak kebangkitan dalam paun dalam pasaran pertukaran asing, atau sebaliknya, boleh mencetuskan dengan penurunan lanjut.

Berhati-hati apabila membuat keputusan dagangan dalam tempoh masa ini.

GBP/USD: peserta pasaran sedang menanti ucapan oleh Ketua Bank England, Mark Carney  Analisa Fundamental, 30.06.2016
Bahan-bahan yang disiarkan di Laman ini disediakan oleh LiteForex untuk tujuan maklumat sahaja dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan atau nasihat untuk tujuan arahan 2004/39/EEC. Di samping itu, bahan-bahan ini telah disediakan mengikut keperluan undang-undang yang direka untuk menggalakkan kebebasan kajian pelaburan dan tidak tertakluk kepada apa-apa larangan terhadap pengedaran tambahan pelaburan penyelidikan.Ikuti kami di rangkaian sosial!
Live Chat
Tinggalkan maklum balas