Data teknikal bagi pasangan matawang:

Sebelum penutup: 101.27; Julat Harian: 101.09-101.45;

Perasmian: 101.16; Julat 52 minggu: 99.08-124.64;

Pendapatan tahunan:-18.43%; Perubahan dalam % bagi hari sebelumnya:-0.63.

Analisis kajian:

  • ​Sejak akhir Julai JPY itu telah meningkat sebanyak lebih daripada 550 mata berbanding USD. Sepanjang sesi Jumaat lepas, pasangan mengekalkan tahap rintangan 102.20 dan Yen yang terus meningkat;
  • Menurut Kementerian ekonomi, perdagangan dan industri Jepun, jumlah pengeluaran perindustrian di negara ini meningkat kepada 2.3% berbanding unjuran sebanyak 1.9;
  • Menurut maklumat kami Biro daripada Banci dikeluarkan minggu lepas, indeks asas runcit jualan berjumlah-0.3% pada bulan Julai berbanding nilai sebelumnya daripada 0.9%;
  • "Komitmen peniaga" menunjukkan gambar yang samar-samar. Pelabur-pelabur besar telah meningkat bilangan kedudukan panjang oleh kontrak 12426. Kedudukan pendek ini telah bertambah sebanyak 3360 kontrak;
  • Data yang dijadualkan untuk keluaran minggu ini akan merangkumi: indeks harga pengguna asas (Selasa) di Amerika Syarikat dan Indeks pembuatan aktiviti (Khamis) di persekutuan Philadelphia. Berita ini boleh memberi kesan kepada dinamik dan turun naik pasaran.

Ringkasan:

  • Statistik makro-ekonomi yang lemah di AS dan Perangkaan Jepun positif menyokong permintaan JPY itu. Menurut "COT" pelabur besar tidak mempunyai pendapat yang sama tentang JPY di.
  • Ianya berkemungkinan bahawa JPY itu akan tumbuh terhadap USD dalam masa terdekat. Adalah dinasihatkan untuk membuka kedudukan pendek.

Tip-Tip Perdagangan untuk pasangan Mata Wang USD/JPY

Peringkat utama:
Peringkat sokongan: 100.95 dan 99.95.
Peringkat rintangan: 102.20 dan 103.30.

Perdagangan jangka sederhana, H4
Pada masa ini, matawang didagangkan pada tahap sokongan 100.95. Selepas memecahkan keluar dan ujian tahap ini dan sekiranya terdapat pengesahan masing-masing (seperti corak tindakan harga), adalah disyorkan untuk membuka kedudukan jangka pendek. Risiko setiap perdagangan adalah tidak lebih daripada 2% daripada modal. Perintah henti boleh diletakkan sedikit di atas garis isyarat. Mengambil keuntungan boleh diletakkan di bahagian-bahagian di peringkat 100.00, 99.50 dan 99,00 dengan menggunakan trailing stop.

Perdagangan jangka sederhana, H4
Perdagangan jangka sederhana, H4

Perdagangan jangka pendek, М15
Pada masa ini, Mata Wang diniagakan dalam julat 100.85-101.15. Adalah dinasihatkan untuk memasuki pasaran selepas memecahkan keluar dan ujian bagi zon ini. Kedudukan boleh dibuka berhampiran baris isyarat dan peringkat sokongan/rintangan yang terdekat. Risiko setiap perdagangan adalah tidak lebih daripada 3% dari modal. Perintah henti boleh diletakkan sedikit di atas/di bawah baris isyarat. Mengambil keuntungan boleh diletakkan di bahagian-bahagian di peringkat 50%, 30% dan 20% dengan penggunaan trailing stop.

Perdagangan jangka pendek, М15
Perdagangan jangka pendek, М15
Bahan-bahan yang disiarkan di Laman ini disediakan oleh LiteForex untuk tujuan maklumat sahaja dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan atau nasihat untuk tujuan arahan 2004/39/EEC. Di samping itu, bahan-bahan ini telah disediakan mengikut keperluan undang-undang yang direka untuk menggalakkan kebebasan kajian pelaburan dan tidak tertakluk kepada apa-apa larangan terhadap pengedaran tambahan pelaburan penyelidikan.Ikuti kami di rangkaian sosial!
Live Chat
Tinggalkan maklum balas