Prestasi teknikal:

Prev. penutupan: 1.3004; Julat harian: 1.2990-1.3024;
Perasmian: 1.2995; Julat 52 minggu: 1.2458-1.4692;
Keuntungan tahunan:-1.45%; Hari sebelumnya perubahan (%): +0.63.

Analisis kajian:

  • USD/CAD membentuk tahap sokongan kuat pada 1.2845 selama dua minggu akan datang. Ia Berjaya untuk kekal pada tahap ini pada sesi dagangan Jumaat lepas, dan CAD telah kehilangan lebih 80 mata.
  • Sidang Ketua Rizab Persekutuan Janet Yellen berlangsung minggu lepas. Yellen melaporkan bahawa dasar monetari yang mungkin diketatkan ditengah-tengah pasaran buruh yang statistiknya positif dan pertumbuhan ekonomi yang stabil.
  • Dolar Kanada milik Mata Wang komoditi. Sebut harga minyak lebih rendah meletakkan tekanan pada Mata Wang. Minyak WTI telah hilang lebih 1.5% semasa Asia dalam sesi dagangan.
  • Laporan komitmen peniaga menunjukkan bahawa pengendali pasaran telah meningkat bilangan mereka kedudukan panjang sebanyak 3911 kontrak kepada 48796 kontrak utama. Bilangan kedudukan pendek berjumlah 31727 kontrak.
  • Faktor berita yang perlu diberi perhatian minggu ini: Statistik KDNK (Rabu) di Kanada dan US-farm payrolls (Jumaat). Peristiwa ini mungkin akan mempengaruhi turun naik pasaran.

Ringkasan:

  • Kadar faedah persekutuan akan meningkat dan kemerosotan harga minyak memberikan tekanan terhadap pergrakkan dinamik USD/CAD. Menurut komitmen laporan peniaga, pengusaha yang penting telah meningkat kedudukan mereka panjang.
  • Jadi, kami menjangka bahawa CAD yang akan melemahkan terhadap USD dalam masa depan yang terdekat. Kami menasihatkan anda untuk mencari pasaran pintu untuk membuka kedudukan panjang.

Tip-Tip Perdagangan untuk USD/CAD

Peringkat utama:
Peringkat sokongan: 1.2945, 1.2845
Peringkat rintangan: 1.3025, 1.3120

Perdagangan Jangka sederhana, H4
Matawang sedang diniagakan berhampiran paras sokongan 1.3025. Apabila tahap ini sudah pecah dan diuji dan pengesahan isyarat muncul (contohnya corak tindakan hara), kami mengesyorkan mencari pintu pasaran untuk membuka kedudukan panjang. Risiko setiap perdagangan: tidak lebih daripada 2% daripada ekuiti. Perintah henti hendaklah diletakkan sedikit di bawah garis isyarat. Kami mengesyorkan bahawa keuntungan yang bakal harus diperbaiki sebahagiannya di peringkat 1.3070, 1.3115 dan 1.3180, dengan Hentian Jejakan digunakan.

   Perdagangan Jangka sederhana, H4
Perdagangan Jangka sederhana, H4

Perdagangan jangka pendek, M15
Mata Wang perdagangan di 1.2995-1.3020. Kami menasihatkan anda untuk mencari pintu pasaran sebaik sahaja zon ini dipecahkan dan diuji. Kedudukan boleh dibuka ke arah baris isyarat dan tahap sokongan/rintangan yang terdekat. Risiko setiap perdagangan: tidak lebih daripada 3% daripada ekuiti. Perintah henti hendaklah diletakkan sedikit di atas/di bawah baris isyarat. Target keuntungan hendaklah ditetapkan sebahagiannya, 50%, 30% dan 20% dengan menggunakan Hentian Jejakan.

Perdagangan jangka pendek, M15
Perdagangan jangka pendek, M15
Bahan-bahan yang disiarkan di Laman ini disediakan oleh LiteForex untuk tujuan maklumat sahaja dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan atau nasihat untuk tujuan arahan 2004/39/EEC. Di samping itu, bahan-bahan ini telah disediakan mengikut keperluan undang-undang yang direka untuk menggalakkan kebebasan kajian pelaburan dan tidak tertakluk kepada apa-apa larangan terhadap pengedaran tambahan pelaburan penyelidikan.Ikuti kami di rangkaian sosial!
Live Chat
Tinggalkan maklum balas