The Procter & Gamble Company, #PG [NYSE]
Barangan pengguna, produk kebersihan, Amerika Syarikat

Prestasi kewangan:

Indeks -DJIA, S & P 500; Beta - 0.47;
Modal - 222.13 В Aset keuntungan - 6.30%;
Pendapatan - 8.43 B; Jumlah purata - 10.17 М;
AP/E - 25.11; ATR - 1,40.

Analisis kajian:

  • Syarikat mempunyai modal terbesar yang ke-2 dalam sektor barangan pengguna kalangan penerbit tersenarai di pasaran saham Amerika Syarikat.
  • Saham Syarikat telah tersenarai ke atas bagi tempoh 6 bulan yang lalu. Pengeluar meningkat sehingga lebih daripada 10.5% sepanjang tempoh ini. PG mengekalkan paras sokongan cermin pada USD 87.40 minggu lepas. Sebut harga Syarikat dijangka akan meningkat lagi.
  • Pada awal Ogos PG menerbitkan laporan korporat yang menyakinkan untuk suku tahun ke-4 bagi tahun fiskal 2016, ianya melebihi jangkaan pasaran. Syarikat mengumumkan perolehan sebanyak USD 16,10 bilion. Keuntungan bersih PG's berjumlah $0.79 sesaham. Penganalisis menjangkakan akan mencapai 15.85 bilion USD dan $0.74 sesaham, masing-masing.
  • Kewangan pula menunjukkan bahawa saham Syarikat boleh berkembang. PG di AP/e nisbah (25.11) adalah jauh lebih rendah berbanding dengan purata nilai dalam industri (66.46) dan bidang (44.85). Faktor-faktor marginality melebihi nilai purata dalam sektor ini.
  • Analisis teknikal menunjukkan saluran menaik penerbit boleh diteruskan. Corak yang klasik kaedah tindakan harga - luar Bar - telah dibentuk pada carta H1. MACD histogram berada dalam zon yang positif dan jilid yang terus berkembang.

Ringkasan:

  • Laporan tempahan telah memberikan keyakinan para pelabur dalam Syarikat. Hasil dan keuntungan bersih syarikat melebihi jangkaan penganalisis. Analisis teknikal dan kewangan pula mencadangkan bahawa trend menaik penerbit boleh terus.
  • Oleh itu, kami menjangka bahawa sebut harga di PG akan meningkat di masa depan yang terdekat.

Perdagangan Petua untuk CFD Syarikat The Procter & Gamble

Peringkat utama:

Peringkat sokongan: 87.40 USD, USD 86.45
Tahap rintangan: USD 88.45

Perdagangan jangka sederhana, H1

Penerbit kini perdagangan berhampiran tahap rintangan USD 88.45. Apabila tahap ini sudah dipecahkan dan diuji serta isyarat muncul (contohnya tindakan corak harga), kami mengesyorkan mencari pintu pasaran untuk membuka kedudukan panjang. Risiko setiap perdagangan: tidak lebih daripada 2% daripada ekuiti. Perintah henti hendaklah diletakkan sedikit di bawah garis isyarat. Kami mengesyorkan bahawa keuntungan yang bakal harus diperbaiki sebahagiannya pada tahap USD 90.00, 91.50 USD dan USD 93.00, dengan Hentian Jejakan digunakan.

Kajian analisis saham Syarikat Procter & Gamble untuk 30.08.2016

Perdagangan jangka pendek, M15

Penerbit kini perdagangan antara tempatan sokongan dan tahap rintangan 87.65/88.35 USD. Kami menasihatkan anda untuk mencari pintu pasaran sebaik sahaja tahap ini akan dipecahkan dan diuji. Kedudukan boleh dibuka ke arah baris isyarat dan tahap sokongan/rintangan yang terdekat. Risiko setiap perdagangan: tidak lebih daripada 3% daripada ekuiti. Perintah henti hendaklah diletakkan sedikit di atas/di bawah baris isyarat. Target keuntungan hendaklah ditetapkan sebahagiannya, 50%, 30% dan 20% dengan menggunakan Hentian Jejakan.

Kajian analisis saham Syarikat Procter & Gamble untuk 30.08.2016
Bahan-bahan yang disiarkan di Laman ini disediakan oleh LiteForex untuk tujuan maklumat sahaja dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan atau nasihat untuk tujuan arahan 2004/39/EEC. Di samping itu, bahan-bahan ini telah disediakan mengikut keperluan undang-undang yang direka untuk menggalakkan kebebasan kajian pelaburan dan tidak tertakluk kepada apa-apa larangan terhadap pengedaran tambahan pelaburan penyelidikan.Ikuti kami di rangkaian sosial!
Live Chat
Tinggalkan maklum balas