Minggu lepas USD meningkat terhadap Mata Wang utama dan harga minyak telah naik.

Acara paling ditunggu dari minggu lepas adalah keputusan kadar faedah Bank of England. Pihak Bank telah meninggalkan faedah pada tahap sebelumnya. Ketua Carney Encik Bank of England berkata bahawa pertumbuhan ekonomi di UK adalah perlahan disebabkan oleh referendum akan datang keahlian di UK di Kesatuan Eropah. Adalah dijangkakan bahawa selepas referendum ekonomi British boleh dekat dengan kemelesetan. Bank Negara British memberi amaran kemungkinan kemerosotan ketara prospek pertumbuhan ekonomi, peluang peningkatan kadar pengangguran dan inflasi, seterusnya menolak dalam GBP dan juga kemungkinan penurunan nilai matawang aset British sekiranya keluar negara dari Kesatuan Eropah.

Selepas keputusan Bank of England harga pound jatuh di dalam pasaran mata wang dan pasangan GBP/USD telah jatuh sebanyak lebih daripada 100 titik.

Meneliti setiap minggu 16-20 April 2016


Berita minggu ini adalah seperti berikut:

Hari Selasa
03:30 (GMT + 2) - minit mesyuarat yang lepas RBA. Pada 3 Mei RBA telah diturunkan kadar faedah kepada 1.75% disebabkan oleh ancaman jika Deflasi. Bank juga telah diturunkan inflasi ramalan.

10:30 - perangkaan makro-ekonomi UK, termasuk indeks harga pengguna, (iaitu penunjuk inflasi utama) dan Indeks Harga Pengeluar (yang menilai pertumbuhan kadar inflasi). Tinggi nilai Indeks ini adalah merupakan faktor positif dalam GBP.

11:00 - imbangan perdagangan di zon Euro untuk Mac.

14:30-15:15 - AS statistik untuk bulan April, termasuk pembinaan rumah baru, pengeluaran perindustrian dan kapasiti pengeluaran, indeks harga pengguna. Indeks kedua menilai tahap permintaan dan pertumbuhan ekonomi. Tahap tinggi Indeks ini boleh membawa kepada pertumbuhan inflasi. Petunjuk positif akan menggalakkan untuk USD.

22:30 - American Petroleum Institute (API) akan mengeluarkan laporan mengenai perubahan dalam rizab minyak AS untuk minggu lepas.

Meneliti setiap minggu 16-20 April 2016

Hari Rabu
01:50 (GMT + 2) - KDNK Jepun awal untuk Q1.

02:00 - ucapan oleh Presiden RBNZ, Encik Wheeler.

03:00 - ucapan oleh Timbalan RBA Encik Debelle.

09:00 - Mesyuarat Majlis mentadbir ECB dikhaskan untuk dasar monetari.

11:00 - indeks harga pengguna Eropah untuk April.

16:30 - minyak mingguan inventori laporan oleh US Department of Energy.

20:00 - minit mesyuarat FOMC hari esok KRITIS, yang akan memberikan komen tentang dasar monetari AS, menilai risiko semasa ekonomi Amerika Syarikat. Minit juga akan memberi cahaya pada masa depan dasar kewangan. Biasanya, minit mempunyai kesan yang kuat terhadap USD.

Meneliti setiap minggu 16-20 April 2016

Четверг
03:30 (GMT + 2) - Australia data pasaran pengangguran dan buruh. Biasanya data ini mempunyai kesan yang kuat di dalam AUD.

10:30 - Indeks jualan runcit British untuk April.

13:30 - hasil Mesyuarat ECB, termasuk kajian perubahan dalam dasar-dasar kewangan dan ekonomi kewangan ECB.

14:30 - AS data termasuk bilangan permohonan awal untuk faedah-faedah pengangguran bagi minggu terakhir April; Indeks aktiviti perniagaan dalam sektor pembuatan (PMI) oleh Feb Philadelphia, yang menilai persekitaran perniagaan dan menunjukkan keadaan ekonomi dalam sektor pembuatan.

Meneliti setiap minggu 16-20 April 2016

Hari Jumaat
01:50 - Mesyuarat Jawatankuasa Dasar Monetari Bank Jepun, sebagai hasil daripada Mesyuarat analisis isu Bank Jepun keadaan ekonomi dalam negara, yang akan menunjukkan prospek masa depan dasar kewangan.

14:30 - perangkaan makro-ekonomi Kanada bagi Mac-April, termasuk jualan runcit pada Mac, indeks harga pengguna (IHP) bagi April. Indeks ini merupakan indikator penting dari inflasi. Bank Kanada, bertujuan untuk mencapai sasaran inflasi tahap 1-3%. CPI yang tinggi akan mempunyai impak yang positif pada dolar Kanada.

Meneliti setiap minggu 16-20 April 2016
Bahan-bahan yang disiarkan di Laman ini disediakan oleh LiteForex untuk tujuan maklumat sahaja dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan atau nasihat untuk tujuan arahan 2004/39/EEC. Di samping itu, bahan-bahan ini telah disediakan mengikut keperluan undang-undang yang direka untuk menggalakkan kebebasan kajian pelaburan dan tidak tertakluk kepada apa-apa larangan terhadap pengedaran tambahan pelaburan penyelidikan.Ikuti kami di rangkaian sosial!
Live Chat
Tinggalkan maklum balas