Minggu lepas pergolakan dalam pasaran adalah sangat tinggi, kerana banyak berita ekonomi dan politik. Minggu lepas, harga harga minyak mentah Brent secara purata telah semakin menurun daripada tertinggi Tahunan 52.80 USD setong, menyebabkan pengukuhan dalam Cad terhadap USD. Tiada aktiviti pada Fed AS dan Bank Jepun, yang menghalang mereka dasar monetari tidak berubah, serta semua wakil-wakil Bank-Bank Pusat yang membawa kepada penurunan USD dan pengukuhan Yen dan peningkatan permintaan terhadap emas, sebagai aset Aman. Referendum yang akan datang pada Bretix juga mempunyai kesan.

Pasaran sedikit memberi sedikit tindakbals pada keputusan di SNB untuk meninggalkan dasar kewangan di negara ini tidak berubah. Reaksi pasaran pada keputusan Bank England untuk mengekalkan dasar monetari yang tidak berubah adalah sama. Walau bagaimanapun, serangan ke atas Timbalan parlimen British, Joe Cox, yang kemudiannya meninggal dunia di hospital, telah mencetuskan reaksi yang kukuh. Joe Cox adalah penyokong diketahui mengekalkan keahlian di UK di Kesatuan Eropah, dan penyerang adalah penyokong parti radikal, yang menyokong keluar dari UK dari Kesatuan Eropah. Selepas tragedi ini, Gabenor Bank England. Mark Carney membatalkan ucapannya pada hari Khamis selepas Mesyuarat Bank England dan pelepasan minit-minit mesyuarat sebelumnya di mana keputusan kadar faedah diterima pakai.

Jadilah pendapat di media massa bahawa kejadian ini mungkin menambah bilangan penyokong di UK keahlian dalam Kesatuan Eropah. EUR/USD dan GBP/USD mengukuh dengan ketara pada hari Jumaat, menyebabkan peningkatan dalam Euro dan Pound berbanding USD minggu lepas. Pada Carta Mingguan pasangan matawang ini pin Bar telah dihasilakn, yang, dari pandangan dari sudut teknikal, boleh mencetuskan lagi pertumbuhan dalam pasangan. Walau bagaimanapun, peranan penting dalam gerakan Euro, paun dan indeks saham Eropah, dan secara amnya di pasar minggu ini akan bergantung pada referendum di UK, yang akan diadakan pada 23 Jun jam 22:00 (GMT + 2), dan keputusan yang akan diumumkan pada hari Jumaat pada jam 04:00 (GMT + 2). Keputusan undian hari ini menunjukkan semakin ramai penyokong di negara ini keluar dari Kesatuan Eropah.

Walau bagaimanapun, menurut undian hari, diadakan hujung minggu ini, keahlian di UK di Kesatuan Eropah disokong oleh sebilangan besar responden di UK berbanding dengan mereka yang menyokong negara keluar daripada Kesatuan Eropah. Dengan pembukaan hari dagangan pada hari Isnin, Euro dan Pound yang naik dengan mata jurang 28 dan 113, masing-masing.

Walau bagaimanapun, Terdapat dua pendapat tentang perkembangan mungkin reaksi pasaran pada acara ini. Pertama sekali, keluar dari UK dari EU boleh mencetuskan pengagihan semula berkuasa dana dalam pasaran kewangan melibatkan, kejutan yang serius dalam ekonomi dan sistem kewangan global dan mencipta satu krisis ekonomi yang baru. Harga dalam Yen, emas, Swiss franc, dolar AS boleh secara mendadak naik. KDNK British boleh secara mendadak turun, meningkatkan kadar pengangguran sebagai menyebabkan kemerosotan dalam taraf hidup.

Mengikut pendapat kedua, tindak balas pasaran boleh lebih ringan daripada yang dijangkakan, kerana walaupun UK adalah salah satu daripada Pusat-pusat kewangan terkemuka dunia, ia tidak mempunyai seperti pengaruh ekonomi yang kuat seperti contohnya China.

Peserta pasaran akan menumpukan perhatian mereka terhadap hasil referendum, yang akan diketahui pada hari Jumaat (04:00 GMT + 2). Oleh yang demikian, peristiwa-peristiwa lain minggu ini akan mempunyai hanya terhad memberi kesan ke atas pasaran kewangan.

Tinjauan mingguan untuk 20.06-26.06.2016

 


Berita paling penting minggu ini adalah seperti berikut:

Selasa
01:25 (GMT + 2) - ucapan oleh Timbalan Pengerusi RBA, Encik Debelle.

01:50 - Mesyuarat dasar monetari Jawatankuasa Bank Jepun

03:30 - perumahan indeks harga dan minit mesyuarat lepas RBA.

06:30 - Indeks aktiviti dalam semua sektor ekonomi Jepun, tidak termasuk sektor kewangan. Indeks ini adalah penunjuk utama produktiviti tenaga kerja untuk April.

11:00 - ZEW Indeks sentimen perniagaan di Jerman, indeks ZEW ekonomi sentimen yang menilai sentimen pelabur kewangan pada bulan Jun, indeks ZEW sentimen perniagaan dalam zon Euro bagi bulan Jun.

15:00 - ucapan oleh Ketua ECB, Mr. Mario Gradhi.

16:00 - ucapan oleh Ketua kami Fed, Puan Janet Yellen.

22:30 - American Petroleum Institute (API) akan mengeluarkan laporan mengenai perubahan dalam rizab minyak di Amerika Syarikat untuk minggu lepas.

Tinjauan mingguan untuk 20.06-26.06.2016

Rabu
Mesyuarat ECB, penerbitan program LTRO untuk menyokong kecairan dalam sistem perbankan negara.

15:00 - perumahan indeks harga di Amerika Syarikat bagi April.

15:00 - laporan suku tahun SNB untuk Q2.

16:00 - ucapan oleh kami Fed, Puan Janet Yellen.

16:30 - Jabatan Amerika Syarikat tenaga akan mengeluarkan laporan mingguan atas AS stok minyak dalam gudang itu.

Khamis
Referendum di UK keahlian dalam Kesatuan Eropah akan diadakan.

01:05 - keyakinan pengguna British oleh Kumpulan Gfk bagi bulan Jun, yang merupakan petunjuk yang terkemuka, mencerminkan tahap keyakinan pengguna dalam aktiviti ekonomi. Indeks positif akan menunjukkan pertumbuhan ekonomi dalam negara dan akan menguntungkan GBP tersebut dan begitulah sebaliknya.

07:00 - Indeks petunjuk utama dan berbetulan yang mengesan keadaan semasa ekonomi Jepun pada bulan April.

09:30 - data awal aktiviti perniagaan indeks (PMI) dalam ekonomi pelbagai sektor Jerman bagi bulan Jun, termasuk pembuatan indeks (PMI), yang merupakan petunjuk penting syarat-syarat perniagaan dan gambaran umum ekonomi negara Jerman.

10:15 - ucapan oleh Timbalan Pengerusi RBA, Encik Debelle.

14:30-16:00 - AS penting makro-ekonomi statistik, termasuk bilangan permohonan awal untuk faedah pengangguran, Planned Supply pada indeks aktiviti perniagaan dalam pelbagai sektor ekonomi Amerika Syarikat (PMI) bagi bulan Jun. Membawa petunjuk, menganggar masa depan pembangunan ekonomi dan kestabilan ekonomi Amerika Syarikat secara keseluruhannya (keadaan pasaran buruh, permit untuk membina, harga sekuriti dan kadar hasil bon) pada bulan Mei, jualan rumah baru di Amerika Syarikat untuk April.

Tinjauan mingguan untuk 20.06-26.06.2016

Hari Jumaat
Hasil referendum di UK akan dikenali.

10:00 - penunjuk, menilai keadaan semasa ekonomi negara Jerman, indeks keyakinan perniagaan dan jangkaan ekonomi pada bulan Jun.

14:30 - bilangan pesanan untuk barang tahan lama di Amerika Syarikat bagi Mei, yang menyediakan pelaburan yang besar. Dalam kes Indeks negatif, USD akan menolak.

Tinjauan mingguan untuk 20.06-26.06.2016
Bahan-bahan yang disiarkan di Laman ini disediakan oleh LiteForex untuk tujuan maklumat sahaja dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan atau nasihat untuk tujuan arahan 2004/39/EEC. Di samping itu, bahan-bahan ini telah disediakan mengikut keperluan undang-undang yang direka untuk menggalakkan kebebasan kajian pelaburan dan tidak tertakluk kepada apa-apa larangan terhadap pengedaran tambahan pelaburan penyelidikan.Ikuti kami di rangkaian sosial!
Live Chat
Tinggalkan maklum balas