Disebabkan oleh kenaikan harga minyak minggu lepas, Mata Wang komoditi seperti dolar Kanada, Australia dan New Zealand akan berkembang. RBNZ yang telah diturunkan kadar faedah sebanyak 0.25% kepada 2.0% dan menyatakan bahawa meredakan tambahan kewangan di negara ini adalah mungkin. Sebagai tindak balas kepada kenyataan keputusan ini, NZD yang meningkat secara mendadak di pasaran. Walau bagaimanapun, menjelang akhir minggu lepas Mata Wang New Zealand hilang kedudukannya.

Statistik Eropah dikeluarkan Jumaat lepas (KDNK dan Indeks Harga), menunjukkan kelembapan pertumbuhan ekonomi di Eropah pada Q2. Kadar inflasi di negara ini juga berhampiran dengan nilai sifar.

Harga minyak mula meningkat selepas OPEC penyata mengenai Mesyuarat tidak formal pada bulan September, yang meningkat peserta pasaran harapan bahawa sekatan ke atas pengeluaran minyak akan diperkenalkan dan laporan oleh International tenaga agensi (IEA) yang global inventori minyak mentah boleh menolak pada separuh kedua tahun ini.

Kajian Mingguan 15 hingga 21 Ogos 2016. Banyak berita ekonomi yang penting dijadualkan untuk minggu iniPerangkaan makro-ekonomi dan berita minggu ini adalah seperti berikut:

Hari Isnin
23:30 (GMT + 3) - ucapan oleh Graeme Wheeler , Ketua RBNZ.

Hari Selasa
04:30 - minit dari Mesyuarat RBA.

11:30 - indeks harga British bagi bulan Julai, termasuk indeks harga runcit, pengguna dan pengeluar. Indeks Harga pengguna adalah penunjuk utama inflasi yang mempengaruhi keputusan-keputusan Dasar Monetari Bank of England.

12:00 - Indeks sentimen perniagaan dan jangkaan di Jerman dan zon Euro bagi bulan Ogos; Imbangan perdagangan zon Euro bagi bulan Jun.

15:30 - indeks harga pengguna AS dan pembinaan rumah bermula pada bulan Julai.

16:15 - pengeluaran perindustrian di Amerika Syarikat untuk Julai.

23:30 - American petroleum Institute (API) Laporan mengenai perubahan dalam rizab minyak di Amerika Syarikat untuk minggu lepas.

Kajian Mingguan 15 hingga 21 Ogos 2016. Banyak berita ekonomi yang penting dijadualkan untuk minggu ini

Hari Rabu
01:45 - kadar pengangguran di New Zealand untuk Q2. Adalah dijangkakan bahawa Indeks akan merosot sebanyak 0.5% kepada 5.2%, yang akan mempunyai impak yang positif dalam NZD. Walau bagaimanapun, kenaikan Mata Wang New Zealand akan terhad dengan niat RBNZ itu terus meredakan dasar monetari.

12:00 - Indeks ZEW ekonomi harapan di Switzerland bagi bulan Ogos.

17:30 - Laporan mingguan dalam US Department of Energy minyak dan rizab produk minyak.

21:00 - minit mesyuarat FOMC hari esok KRITIS, yang mungkin mengandungi panduan tentang masa depan dasar kewangan the kami Fed. Minit adalah penting untuk menentukan masa depan dasar kewangan dan prospek kenaikan kadar faedah oleh Fed kami. Menurut kontrak hadapan pada kadar faedah, kebarangkalian kenaikan kadar pada bulan September di Amerika Syarikat ialah 12%. Walau bagaimanapun, pasaran boleh memandang rendah pelan Fed kami mengenai perkara ini.

Kajian Mingguan 15 hingga 21 Ogos 2016. Banyak berita ekonomi yang penting dijadualkan untuk minggu ini

Hari Khamis
04:30 - data pasaran buruh Australia Julai. Adalah dijangkakan bahawa kadar pengangguran pada bulan Julai akan kekal tidak berubah pada paras 5.8%.

12:00 - indeks harga pengguna di zon Euro Julai. Adalah dijangkakan bahawa Indeks akan menyusut 0.5%, yang akan memberi kesan negatif pada Euro.

14:30 - Laporan Mesyuarat dasar monetari di ECB pada bulan Julai 15:30 - awal permohonan faedah pengangguran di Amerika Syarikat untuk minggu lepas.

17:00 - kita membawa petunjuk Indeks Julai.

Kajian Mingguan 15 hingga 21 Ogos 2016. Banyak berita ekonomi yang penting dijadualkan untuk minggu ini

Hari Jumaat
09:00 - indeks harga pengeluar Jerman Julai.

11:30 - Laporan bersih pinjaman dalam sektor awam di UK. Lebihan akaun negara di UK akan menjadi faktor positif dalam GBP dan sebaliknya.

15:30 - Kanada indek harga pengguna untuk Julai.

20:00 - Baker Hughes oilfield Perkhidmatan laporan Syarikat bilangan operasi pelantar penggerudian di Amerika Syarikat, yang merupakan petunjuk penting aktiviti dalam sektor minyak Amerika Syarikat, yang mempunyai impak yang kuat terhadap harga minyak. Kini, bilangan operasi pelantar adalah 396.

Kajian Mingguan 15 hingga 21 Ogos 2016. Banyak berita ekonomi yang penting dijadualkan untuk minggu ini
Bahan-bahan yang disiarkan di Laman ini disediakan oleh LiteForex untuk tujuan maklumat sahaja dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan atau nasihat untuk tujuan arahan 2004/39/EEC. Di samping itu, bahan-bahan ini telah disediakan mengikut keperluan undang-undang yang direka untuk menggalakkan kebebasan kajian pelaburan dan tidak tertakluk kepada apa-apa larangan terhadap pengedaran tambahan pelaburan penyelidikan.Ikuti kami di rangkaian sosial!
Live Chat
Tinggalkan maklum balas