Minggu lepas berakhir dengan pengukuhan dolar di pasaran pertukaran asing. Ianya menyokong dolar pada hari Jumaat selepas ucapan Janet Yellen, di mana beliau menyatakan bahawa "hujah untuk menaikkan kadar faedah utama telah meningkat dalam beberapa bulan kebelakangan".

Tetapi kesan yang besar terhadap pegrakkan dolar adalah, mungkin dari Komen-Komen Naib Pengerusi Fischer Stanley Rizab Persekutuan yang bahawa beliau memberi pada hari Jumaat di penghujung hari, bahawa bank pusat Amerika Syarikat boleh menaikkan kadar faedah bulan depan. "Ucapan Janet Yellen Pengerusi Persekutuan diadakan lebih awal atas Jumaat memberi jawapan yang positif kepada soalan ini," kata Fisher. Walau bagaimanapun, kedua-dua Yellen dan Fisher, dan pegawai-pegawai persekutuan lain menyatakan bahawa keputusan untuk menaikkan kadar faedah di Amerika Syarikat bergantung kepada data. Kini perhatian peserta pasaran minggu ini akan memberi tumpuan kepada penerbitan data mengenai pasaran buruh di Amerika Syarikat pada bulan Ogos pada hari Jumaat. “Non-Farm PayRolls” (NFPR) adalah penunjuk ekonomi kedua terpenting di Amerika Syarikat selepas KDNK yang mempengaruhi keputusan kadar faedah. Mesyuarat Rizab Persekutuan AS mengenai perkara itu dijadualkan pada September 20-21. Juga, Sila ambil perhatian bahawa ini adalah minggu terakhir perdagangan (tidak lengkap) Ogos.

Seperti biasa, kami menjangkakan penerbitan penting data ekonomi makro dan beberapa maklumat penting pada minggu dagangan yang akan datang.

Hari Isnin
15:30 (GMT + 3) - Indeks inflasi AS Julai (perbelanjaan penggunaan peribadi, peribadi pendapatan / perbelanjaan).

17:30 - Indeks aktiviti perniagaan di dalam industri dari Rizab Persekutuan Bank Dallas pada bulan Ogos.

Hari Selasa
2:30 - perbelanjaan rumah, jualan runcit paras, kadar pengangguran di Jepun - petunjuk paling penting tahap inflasi dan buruh pasaran Jepun pada bulan Julai. Kami menjangka kuat pergolakan dalam matawang yen dan indeks saham Jepun Nikke.

10:00 - KOF membawa petunjuk Indeks, yang dianggap petunjuk ekonomi yang stabil di Switzerland, pada bulan Ogos, kadar pekerjaan pada suku ke-2. Sila beri perhatian kepada kedudukan dagangan dengan franc Switzerland.

11:30 - Indeks inflasi UK Julai (kredit pengguna, permohonan pinjaman perumahan yang diluluskan).

15:00 - Indeks inflasi di Jerman pada bulan Ogos (pra pelancaran). Indeks mempunyai kesan ke atas euro dan indeks saham Eropah.

15:30 - pembayaran baki Kanada bagi suku tahun ke-2.

16:00 - indeks harga perumahan di Amerika Syarikat dari agensi Standard dan Poor's pada bulan Jun, yang merupakan petunjuk penting bagi pasaran Amerika Syarikat hartanah.

17:00 - tahap keyakinan pengguna di Amerika Syarikat pada bulan Ogos, mencerminkan keyakinan pengguna dalam pembangunan ekonomi negara. Selepas jam 17:00, indeks harga bagi produk-produk tenusu yang disediakan oleh Global perdagangan tenusu akan diterbitkan. Ia biasanya mempunyai kesan yang kuat pada sebut harga dolar Australia.

23:30 - American Petroleum Institute (API) akan menerbitkan Laporan mengenai perubahan dalam rizab minyak AS minggu lepas.

Mingguan mengkaji untuk 29 Ogos - 4 September 2016

Hari Rabu
2:05 - Indeks keyakinan pengguna daripada Kumpulan Gfk di UK pada bulan Ogos, yang merupakan petunjuk utama yang menggambarkan tahap keyakinan pengguna dalam aktiviti ekonomi dalam negara.

2:50 - tahap pengeluaran perindustrian di Jepun pada bulan Julai.

04:00 - data jualan rumah baru di Australia - penunjuk yang menilai keadaan pasaran perumahan. Nilai yang tinggi dalam Indeks adalah positif untuk AUD itu, dan begitulah sebaliknya.

04:00 - ucapan Penolong Gabenor daripada RBA Debelle.

09:00 - penunjuk penggunaan UBS di Switzerland. Ia adalah satu Indeks inflasi dan ia terdiri daripada lima komponen: sektor jualan kereta baru, tahap aktiviti di runcit, borang terkini di Hotel-hotel di Switzerland, tahap keyakinan pengguna dan jumlah transaksi kad kredit). Nilai indeks yang tinggi merupakan faktor “bullish” franc itu, dan begitulah sebaliknya.

10:55 - penunjuk pasaran buruh di Jerman pada bulan Ogos. Ia mempunyai kesan ke atas euro dan indeks saham Eropah.

11:00, 12:00 - penunjuk inflasi dan kadar pengangguran di Itali, ekonomi yang merupakan yang kedua terbesar dalam zon euro selepas Jerman. Ia mempunyai kesan ke atas euro dan indeks saham Eropah.

12:00 - indeks harga pengguna awal di zon euro pada bulan Ogos dalam terma tahunan dan kadar pengangguran Julai. Indeks Harga pengguna adalah penunjuk inflasi utama. Ia mempengaruhi kecenderungan ECB yang mengetatkan atau melembutkan dasar monetarinya. Deflasi adalah menjadi satu ancaman yang berskala di zon euro. Menurut ramalan, penunjuk ia dijangka berkembang sebanyak 0.3%. Penyelewengan dalam mana-mana arah akan menyebabkan wabak ketidakstabilan dalam euro dan indeks saham Eropah.

15:15 - menukar bilangan orang yang bekerja di Amerika Syarikat (laporan pembatalan ADP pekerjaan) pada bulan Ogos. Biasanya, ia mempunyai impak yang kuat pada pasaran dan sebut harga dolar, Walau bagaimanapun, Terdapat tiada korelasi langsung dengan bukan-Farm Payrolls, sebagai satu peraturan. Data yang kukuh mempunyai kesan positif terhadap dollar. Penurunan sebanyak 14,000 pekerja di sektor swasta di Amerika Syarikat adalah jangkaan (165,000 berbanding 179,000 pada bulan Julai). Keputusan yang lebih teruk akan melemahkan dolar AS.

15:30 - KDNK Kanada untuk bulan Jun dan 2 suku dari segi Tahunan. Nilai yang lebih tinggi akan memberi kesan positif terhadap kedudukan dolar Kanada di pasaran pertukaran asing, dan sebaliknya. Nilai sebelumnya - peningkatan sebanyak 2.4% (y-o-y).

16:45 - perniagaan aktiviti Indeks Chicago pada bulan Ogos, memberi penilaian aktiviti ekonomi di negeri-negeri Illinois, Indiana dan Michigan. Indeks korelasi dengan Indeks aktiviti perniagaan ISM. Keputusan ke atas 50 dan arah aliran adalah positif untuk dolar AS, dan begitulah sebaliknya.

17:00 - Indeks jualan rumah di Amerika Syarikat pada bulan Julai, salah satu daripada petunjuk yang paling penting tentang keadaan di pasaran Amerika Syarikat harta tanah yang belum selesai. Hasil tinggi menguatkan dengan dolar AS, dan begitulah sebaliknya.

17:30 - Jabatan Tenaga Amerika Syarikat menerbitkan Laporan mingguan mengenai Amerika Syarikat minyak dan rizab produk minyak.

Mingguan mengkaji untuk 29 Ogos - 4 September 2016

Hari Khamis
2:30 - AiG pembuatan Indeks aktiviti di Australia pada bulan Ogos. Nilai di atas 50 adalah positif untuk AUD itu, dan begitulah sebaliknya. Nilai Indeks sebelumnya adalah 56.4.

04:00 - Indeks aktiviti perniagaan dalam sektor pembuatan dan perkhidmatan di China pada bulan Ogos. Ekonomi di China adalah yang kedua terbesar di dunia selepas Amerika Syarikat. Oleh yang demikian, penerbitan penting penunjuk ekonomi makro negara memberi kesan yang besar di pasaran kewangan global, terutamanya - pada kedudukan yuan yang dan lain-lain Mata Wang Asia, dollar, serta indeks saham Cina dan Asia.

4:30 - jualan runcit pada bulan Julai di Australia.

4:45 - Pengurus Caixin pembelian pembuatan indeks (PMI) oleh Pasaran ekonomi dalam sektor pembuatan ekonomi di China pada bulan Ogos. Ianya merupakan petunjuk utama Negeri sektor perkilangan di China. Hanya sebagai PMI Persekutuan China logistik dan Perolehan (CFLP), ia boleh memberi impak yang kuat di pasaran kewangan global.

10:15 - jualan runcit bagi bulan Ogos di Switzerland.

10:55 - Pasaran pembuatan membeli Pengurus indeks (PMI) di Jerman pada bulan Ogos. Pembuatan PMI adalah satu petanda yang penting keadaan perniagaan dan keadaan umum ekonomi negara Jerman. Nilai di atas 50 adalah positif untuk EUR, dan begitulah sebaliknya (unjuran 53.6).

15:30 - awal tuntutan menganggur di Amerika Syarikat minggu lalu, kos buruh dan buruh produktiviti di Amerika Syarikat (petunjuk yang characterizes keadaan ekonomi Amerika Syarikat secara umum dan mempunyai kesan ke atas ramalan KDNK) pada suku kedua. Turun-naik tinggi secara berpasangan USD dijangka.

16:45, 17:00 - PMIs perkilangan pada bulan Ogos dengan Markit ekonomi dan ISM, menilai keadaan pengeluaran, pekerjaan, begitu juga ramalan untuk pembangunan keseluruhan kami sektor pembuatan. ISM beransur-ansur pecutan Indeks inflasi bagi bulan Ogos. Turun-naik tinggi dalam USD pasangan, serta indeks saham AS dijangka.

Mingguan mengkaji untuk 29 Ogos - 4 September 2016

Hari Jumaat
11:00 - KDNK Itali, ekonomi yang merupakan yang kedua terbesar dalam zon euro selepas Jerman, bagi suku ke-2. Ia mempunyai kesan yang ketara pada sebut harga euro. Pertumbuhan KDNK dijangka akan menjadi sifar.

12:00 - zon Euro inflasi Indeks Harga Pengeluar bagi Julai (ia dijangka menyusut 2.9% y-o-y dan mengembangkan 0.1% m-o-m).

15:30 - data bulanan kunci di pasaran buruh di Amerika Syarikat pada bulan Ogos, di kalangan mereka - bebas-Farm PayRolls, serta data mengenai pengangguran di Amerika Syarikat, serta sebagai purata gaji sejam.

15:30 - perdagangan AS baki bagi Julai.

17:00 - Jumlah pesanan dalam sektor pembuatan ketidakpastian ekonomi AS pada bulan Julai. Ia dijangka meningkat sebanyak 1.0% selepas jatuh 1.5% bulan sebelumnya, yang hendaklah mempunyai kesan yang positif pada kedudukan dolar di pasaran pertukaran asing.

20:00 - laporan Baker Hughes Perkhidmatan medan minyak Syarikat bilangan pelantar penggerudian yang aktif di Amerika Syarikat, yang merupakan petunjuk penting bagi aktiviti sektor minyak ekonomi di Amerika Syarikat dan menjejaskan petikan daripada harga minyak yang ketara. Pada masa ini, bilangan pelantar penggerudian yang aktif di Amerika Syarikat adalah 406.

Mingguan mengkaji untuk 29 Ogos - 4 September 2016

Pelabur akan memantau data Jumaat dari Amerika Syarikat, kerana ia akan memberi asas untuk membina satu ramalan mengenai kadar faedah tambahan meningkat di Amerika Syarikat sebagai sebahagian daripada rancangan dasar kewangan kerajaan persekutuan. Data positif akan menghidupkan semula harapan peserta pasaran yang mengharapkan dolar untuk menanam, untuk seterusnya kadar kenaikan dalam masa terdekat. Data negatif akan menyebabkan penurunan dolar AS dalam pasaran kewangan.
Bahan-bahan yang disiarkan di Laman ini disediakan oleh LiteForex untuk tujuan maklumat sahaja dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan atau nasihat untuk tujuan arahan 2004/39/EEC. Di samping itu, bahan-bahan ini telah disediakan mengikut keperluan undang-undang yang direka untuk menggalakkan kebebasan kajian pelaburan dan tidak tertakluk kepada apa-apa larangan terhadap pengedaran tambahan pelaburan penyelidikan.Ikuti kami di rangkaian sosial!
Live Chat
Tinggalkan maklum balas