Pasaran kewangan adalah dalam jangkaan kenaikan kadar di Amerika Syarikat. Menurut CME, niaga hadapan untuk kepentingan menunjukkan Jumaat lalu bahawa kebarangkalian kenaikan kadar pada bulan Disember adalah pada makan tahap 69%.

Pada COMEX, harga penutup pasaran hadapan Disember untuk emas jatuh Jumaat lalu sebanyak 0.2%, untuk $ 1255.50 per auns. Indeks WSJ, telah meningkat sebanyak 0.1%, untuk 88.52 dan menghampiri paras tertinggi 7 bulan.

data AS yang kukuh jualan runcit yang dikeluarkan Jumaat lepas telah meningkatkan jangkaan kenaikan kadar di Amerika Syarikat. Janet Yellen, ketua Fed AS berkata pada Jumaat lepas bahawa keadaan semasa mungkin memaksa pihak berkuasa Fed AS untuk bertindak dengan cepat dan agresif. Wakil lain Persekutuan AS, Encik Dudley berkata bahawa Rizab Persekutuan AS akan menaikkan kadar faedah dalam masa terdekat.Kajian mingguan untuk 17-23 Oktober 2016

Statistik Marco-ekonomi dan berita minggu ini adalah seperti berikut:

Hari Isnin
00:00 (GMT + 3) indeks harga pengguna daripada zon Euro untuk bulan September. indeks harga pengguna adalah petunjuk utama kadar inflasi. Yang lebih rendah adalah indeks, kebarangkalian yang lebih besar daripada kadar yang memotong di zon Euro dan semakin kuat adalah Euro. Jika ramalan 0.4% tidak akan betul, ia akan menyebabkan peningkatan turun naik dalam pasaran.

16:15 - pengeluaran perindustrian AS pada bulan September.

20:35 - Ucapan oleh Presiden ECB Mario Draghi. Turun naik akan meningkat dalam pasaran.

Hari Selasa
01:45 - indeks harga pengguna di Australia untuk Q3. ramalan adalah + 0.1%..

03:30 - minit mesyuarat terakhir RBA, yang biasanya dikeluarkan dua minggu selepas keputusan kadar. Jika RBA menunjukkan sikap agresif terhadap unjuran inflasi, pasaran akan menganggap ia sebagai kebarangkalian kenaikan kadar, yang merupakan faktor positif untuk AUD.

11:30 - data inflasi AS bagi September (pengeluar indeks harga dan indeks harga pengguna). data inflasi serta KDNK negara adalah faktor utama yang mempengaruhi keputusan kadar faedah oleh Bank of England. indeks harga pengguna adalah petunjuk utama kadar inflasi. Ia akan memberi kesan kepada pound dan indeks daripada London FTSE100 bursa saham. Ia dijangka bahawa indeks harga pengguna akan meningkat sebanyak 0.8% selepas penurunan sebanyak -0.1% pada bulan Julai dan kenaikan oleh 0.6% pada bulan Ogos. Ramalan kenaikan secara tahunan + 1.4%. Jika ramalan terbukti betul pound akan berkembang di pasaran.

15:30 - penunjuk inflasi AS untuk September, termasuk indeks harga pengguna.

17:00 - indeks New Zealand untuk produk tenusu, yang diterbitkan selepas jam 17:00. Turun naik NZD akan meningkat. Lelongan produk tenusu diadakan dalam tempoh dua minggu yang lepas menunjukkan penurunan harga dunia bagi produk tenusu.

Menurut Menteri Perdagangan Dairy Global, indeks harga bagi produk tenusu akan menjadi 3.0%. Perkara utama eksport New Zealand 'adalah serbuk susu. Penurunan harga akan memberikan tekanan kepada dolar New Zealand.

23:30 - American petroleum Institute (API) akan menerbitkan laporan mengenai perubahan kepada saham-saham AS minyak untuk minggu lepas.

Kajian mingguan untuk 17-23 Oktober 2016

Hari Rabu
05:00 - Data makro-ekonomi China yang penting: jualan runcit, pengeluaran perindustrian bagi September, KDNK pada S3. Ekonomi China adalah yang kedua terbesar di dunia selepas Amerika Syarikat. Oleh itu, data makro ekonomi China akan memberi kesan yang besar ke atas pasaran kewangan global, dan pada kedudukan Yuan dan mata wang Asia yang lain, USD dan indeks saham China dan Asia. Pertumbuhan ekonomi China adalah perlahan; namun ia masih kukuh. KDNK Chine pada S2 6.7% pada asas tahunan.

15:30 - US memulakan pembinaan rumah pada bulan September.

17:00 - kadar faedah keputusan oleh Bank of Kanada keputusan dan komen Bank. Tahap semasa kadar 0.5%. Turun naik boleh meningkat.

17:00 - Jabatan Tenaga Amerika Syarikat akan mengeluarkan laporan mingguan di bursa AS produk minyak dan minyak.

21:00 – Persekutuan AS "Buku Beige".

Kajian mingguan untuk 17-23 Oktober 2016

Hari Khamis
03:30 - data pasaran buruh Australia September. Ini data yang paling penting boleh menyebabkan peningkatan turun naik dalam dolar Australia.

09:00 - Jerman indeks harga pengeluar untuk bulan September.

11:30 - data jualan runcit British untuk bulan September.

keputusan kadar faedah oleh ECB - 14:45. kadar faedah teras semasa adalah pada tahap -0.4% (kadar pembiayaan semula bagi bank-bank komersial. ECB telah menurunkan kadar sejak 2008 dari $ 4.25% kepada paras terendah rekod semasa. Di samping itu, ECB terus program QE dalam pembelian Aset zon Euro. program ECB adalah 80 bilion euro (88 bilion USD). polisi ini tidak membawa kepada peningkatan yang dikehendaki petunjuk makro-ekonomi, atau kadar inflasi. Presiden ECB Mario Draghi mungkin mengumumkan perubahan kepada program ini, yang perlu disiapkan pada Mac 2017. Harapan langkah baru oleh tekanan ECB put di Euro.

sidang akhbar ECB, dan ucapan Mario Draghi - 15:30. Turun naik mungkin meningkat dalam pasaran kewangan. terkenal dengan komen, yang boleh mengubah trend dalam pasaran kewangan Encik Draghi. Kita ingat bahawa kadang-kadang ucapannya boleh mengubah kadar Euro sebanyak 3-5% dalam masa yang singkat.

Kajian mingguan untuk 17-23 Oktober 2016

Hari Jumaat
11:30 - laporan mengenai pinjaman bersih bagi kerajaan British. indeks negatif akan menunjukkan bahawa akaun Britain berada dalam lebihan, yang akan menjadi faktor positif untuk GBP.

20:00 - Baker Hughes, syarikat perkhidmatan medan minyak akan mengeluarkan laporan mengenai bilangan pelantar penggerudian aktif di Amerika Syarikat, data ini mempunyai kesan yang besar kepada harga minyak. Bilangan semasa pelantar penggerudian yang aktif adalah 432.

Kajian mingguan untuk 17-23 Oktober 2016
Bahan-bahan yang disiarkan di Laman ini disediakan oleh LiteForex untuk tujuan maklumat sahaja dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan atau nasihat untuk tujuan arahan 2004/39/EEC. Di samping itu, bahan-bahan ini telah disediakan mengikut keperluan undang-undang yang direka untuk menggalakkan kebebasan kajian pelaburan dan tidak tertakluk kepada apa-apa larangan terhadap pengedaran tambahan pelaburan penyelidikan.Ikuti kami di rangkaian sosial!
Live Chat
Tinggalkan maklum balas