Seperti yang kita sudah tahu ECB tidak mengubahkan kadar faedah dan ECB Presiden Mario Draghi berkata ECB boleh melanjutkan program pembelian asetnya, yang kini sudah 80 bilion euro. Sejak awal bulan Euro telah menurun dengan ketara di pasaran. Pasangan EUR / USD jatuh sebanyak lebih daripada 350 mata, atau 40%.

jualan aktif dalam pasangan EUR / USD, yang paling pasangan diniagakan di dunia, telah membawa kepada kenaikan USD berbanding mata wang utama. Menurut CME Group kebarangkalian kenaikan kadar di Amerika Syarikat pada bulan Disember, adalah 74%, yang juga menyumbang kepada kenaikan USD. Komen terkini daripada pegawai-pegawai Persekutuan juga menunjukkan bahawa Persekutuan AS boleh menaikkan kadar faedah sebelum akhir tahun ini.Kajian mingguan untuk 24-30 Oktober 2016

Statistik berita dan makro-ekonomi minggu ini adalah seperti berikut:

Hari Isnin
10:00 (GMT + 3) - Markit aktiviti perniagaan indeks dalam sektor perkilangan dan sektor perkhidmatan Jerman (membeli indeks pengurus (PMI)) untuk bulan Oktober. PMI merupakan petunjuk penting dalam keadaan perniagaan dan keadaan ekonomi. Jika indeks melebihi 50, ia adalah faktor positif untuk EUR.

11:00 - indeks Markit PMI dalam sektor pembuatan dan perkhidmatan zon Euro pada bulan Oktober.

15:30 - indeks Chicago Fed aktiviti nasional, yang menganggarkan aktiviti ekonomi dan inflasi risiko. 16:05 - Ucapan oleh Amerika wakil Persekutuan William Dudley dan James Bullard.

16:45 - PMI dalam sektor pembuatan AS untuk bulan Oktober. Indeks ini merupakan petunjuk penting dalam keadaan ekonomi AS secara keseluruhan. Sebulan yang lalu indeks adalah pada tahap 51.5.

18:15 - Ucapan ketua SNB Thomas Jordan. Ucapan beliau biasanya meningkatkan ketidaktentuan dalam CHF, sebagai peniaga menanti tanda-tanda rancangan masa depan untuk dasar monetari oleh SNB. Bank Negara telah secara konsisten berpegang teguh kepada dasar monetari lembut di negara ini dan percaya bahawa mata wang negara terlebih nilai. Bank mempunyai hak untuk campur tangan dalam pasaran mata wang, jika kadar mata wang negara mula meningkat dengan ketara. SNB tidak pernah memberitahu mengenai campur tangan samada sebelum atau selepas aktiviti. Baru-baru ini, franc telah sebahagiannya kehilangan status mata wang yang selamat. Dan ancaman campur tangan menghalang kenaikan franc.

20:30 - Ucapan wakil Persekutuan Charles Evans.

21:00 - Ucapan wakil Persekutuan Jerome Powell. Turun naik dalam pasaran kewangan boleh meningkatkan pada masa ini.Kajian mingguan untuk 24-30 Oktober 2016

Hari Selasa
indeks IFO keyakinan perniagaan dan jangkaan ekonomi di Jerman bagi Oktober - 11:00.

Indeks-indeks ini adalah petunjuk keadaan dan harapan dalam persekitaran perniagaan di Jerman semasa terkemuka. Kenaikan indeks akan menimbulkan rasa trend menaik dalam EUR.

16:00 - Perumahan indeks harga di Amerika Syarikat bagi bulan Ogos.

17:00 - US indeks keyakinan pengguna bagi bulan Oktober. ramalan adalah 102.0.

17:30 - Ucapan oleh ketua Bank of England Mark Carney. Ia adalah mungkin bahawa selepas pertumbuhan ekonomi Brexit British akan melambatkan dan defisit imbangan pembayaran akan meningkat. Sebaliknya, penunjuk ekonomi di UK semakin baik dan ekonomi British adalah positif. Ia tidak jelas apa tindakan yang Bank of England menjalankan pada masa depan. Peserta pasaran menjangkakan bahawa Mark Carney akan memberi penerangan tentang isu ini. Turun naik semasa ucapan beliau selalunya naik mendadak.

18:30 - Ucapan oleh Gabenor ECB, Mario Draghi. Biasanya turun naik dalam pasaran kewangan meningkatkan selepas komen beliau, yang berikut selepas mesyuarat ECB pada dasar monetari. ucapan lain, sebagai peraturan, menyebabkan kurang turun naik. Walau bagaimanapun, dalam mana-mana kes, ia adalah perlu untuk berhati-hati apabila berdagang dalam pasaran mata wang.

23:30 - American Petroleum Institute (API) akan mengeluarkan laporan mengenai perubahan kepada stok minyak di Amerika Syarikat untuk minggu lepas.Kajian mingguan untuk 24-30 Oktober 2016

Hari Rabu
03:30 - indeks Australia utama inflasi bagi S3 (indeks harga pengguna dan indeks inflasi teras). Indeks-indeks ini mempunyai kesan yang kuat ke atas keputusan kadar faedah oleh RBA. tahap tinggi dalam indeks adalah faktor positif untuk AUD. ramalan 1.1% pada setiap bulan dan 1.7% pada asas tahunan.

09:00 - Jerman indeks keyakinan pengguna bagi November.

15:30 - imbangan perdagangan AS untuk bulan September. Peningkatan eksport dan kejatuhan dalam import akan menunjukkan kenaikan lebihan, yang merupakan faktor positif untuk USD.

16:45 - Markit US indeks komposit indeks aktiviti perniagaan dan aktiviti perniagaan dalam sektor perkhidmatan bagi Oktober.

17:00 - Jualan rumah baru di Amerika Syarikat pada bulan September.

17:30 - Laporan Mingguan Jabatan Tenaga Amerika Syarikat pada saham minyak dan produk minyak.Kajian mingguan untuk 24-30 Oktober 2016

Hari khamis
00:45 - data New Zealand pada eksport / import dan imbangan perdagangan untuk bulan September.

09:00 - UBS indeks penggunaan Switzerland untuk bulan September. Indeks ini terdiri daripada lima komponen: jualan kereta baru, tahap aktiviti dalam sektor runcit, bilangan malam ditempah di hotel-hotel Switzerland, tahap keyakinan pengguna dan jumlah urus niaga kad kredit.

11:30 - KDNK awal British untuk Q3. Peningkatan KDNK adalah faktor positif bagi GBP. KDNK British tetap menjadi salah satu yang tertinggi di dunia pada setiap tahun. Ia dijangka bahawa indeks akan meningkat sebanyak 2.1% pada asas tahunan. Sektor utama ekonomi British adalah sektor perkhidmatan (75% daripada KDNK), akaun perkhidmatan kewangan bagi 27.7% daripada KDNK. Negara ini adalah salah satu pusat kewangan dunia, memberikan 10% daripada eksport dunia bagi perkhidmatan (perbankan, insurans, broker, nasihat, perisian). Penurunan KDNK boleh memaksa Bank of England untuk membuat keputusan untuk menurunkan kadar faedah di UK. Dalam tekanan kes pada pound akan meningkat. Faktor-faktor utama yang boleh memaksa Bank of England untuk mengurangkan kadar penurunan dalam KDNK dan pasaran buruh dan inflasi yang rendah di UK.

15:30 - AS Jabatan buruh akan mengeluarkan laporan mingguan mengenai jumlah permintaan utama untuk faedah pengangguran. Jika data meningkatkan ramalan, ia akan menjadi satu faktor negatif untuk USD. Indeks sebelumnya adalah pada tahap 260 000.

15:30 - Pesanan untuk barangan tahan lama di Amerika Syarikat pada bulan September. ramalan adalah + 1.0%.

17:00 - laporan mengenai jualan rumah di Amerika Syarikat pada bulan September.Kajian mingguan untuk 24-30 Oktober 2016

Hari Jumaat
02:30 - Statistik makro-ekonomi Jepun termasuk indeks harga pengguna bagi Oktober, kadar pengangguran pada bulan September (ramalan 3.1%), perbelanjaan isi rumah bagi September (ramalan adalah 3.0%). Ia dijangka bahawa turun naik tajam akan meningkat dalam pasaran.

03:00 - indeks RBNZ keyakinan perniagaan bagi bulan Oktober. Peningkatan penunjuk akan menunjukkan peningkatan dalam pelaburan perniagaan, yang mempunyai kesan positif ke atas pertumbuhan ekonomi di negara ini.

04:00 - Jualan rumah baru di Australia pada bulan Oktober. Penunjuk menilai pasaran perumahan. Peningkatan jualan boleh menyimpan RBA dari menurunkan kadar faedah; oleh itu ia merupakan faktor positif untuk AUD dan sebaliknya.

04:30 - Pengeluar indeks harga Australia untuk Q3.

09:45 - KDNK Perancis untuk Q3.

10:00 - indeks KOF penunjuk utama di Switzerland bagi Oktober.

10:00 - KDNK Sepanyol untuk Q3.

12:00 - Indeks Keyakinan pengguna, indeks keyakinan perniagaan dan sentimen dalam zon Euro bagi Oktober.

15:00 - Awal indeks harga pengguna Jerman bagi bulan Oktober.

15:30 - US KDNK tahunan pada S3. ramalan adalah + 2.7%. KDNK AS indeks harga untuk Q3. Ini merupakan petunjuk inflasi mempengaruhi keputusan kadar faedah. ramalan adalah + 1.3%. Harga indeks perbelanjaan penggunaan peribadi dan indeks utama perbelanjaan penggunaan peribadi di Amerika Syarikat pada S3, yang merupakan petunjuk penting inflasi. Ramalan + 1.3% dan + 1.6%, masing-masing.

20:00 perkhidmatan syarikat - Oilfield laporan Baker Hughes kepada bilangan pelantar penggerudian aktif di Amerika Syarikat, yang merupakan petunjuk penting dalam keadaan sektor minyak AS, yang mempunyai kesan yang besar ke atas harga minyak. Pada masa ini, bilangan pelantar penggerudian aktif di Amerika Syarikat adalah 443.Kajian mingguan untuk 24-30 Oktober 2016
Bahan-bahan yang disiarkan di Laman ini disediakan oleh LiteForex untuk tujuan maklumat sahaja dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan atau nasihat untuk tujuan arahan 2004/39/EEC. Di samping itu, bahan-bahan ini telah disediakan mengikut keperluan undang-undang yang direka untuk menggalakkan kebebasan kajian pelaburan dan tidak tertakluk kepada apa-apa larangan terhadap pengedaran tambahan pelaburan penyelidikan.Ikuti kami di rangkaian sosial!
Live Chat
Tinggalkan maklum balas