USD telah berkembang untuk sepanjang bulan termasuk minggu lalu. data makro ekonomi AS stabil dan positif semakin meningkat jangkaan pelabur terhadap kenaikan kadar faedah di Amerika Syarikat. Menurut pasaran niaga hadapan, kebarangkalian kenaikan kadar pada bulan Disember kini 73.6% berbanding 50% pada pertengahan bulan lalu.

Pada hari Jumaat, Jabatan Perdagangan Amerika Syarikat mengeluarkan maklumat bahawa dengan pelarasan inflasi dan faktor bermusim KDNK telah meningkat sebanyak 2.9% pada setiap tahun terhadap ramalan + 2.5%, yang telah pertumbuhan paling kukuh untuk Q3 dalam 2 tahun lepas. Kebimbangan mengenai memperlahankan pertumbuhan ekonomi dalam masa terdekat telah lemah.

Statistik ekonomi yang kukuh boleh memberi alasan untuk kenaikan kadar, yang mungkin berlaku pada bulan Disember. Kerana ia tidak dijangka bahawa AS akan mengambil langkah ini sebelum pilihan raya presiden di Amerika Syarikat yang dijadualkan pada 8 November. Mesyuarat Persekutuan AS dijadualkan pada 1-2 November.Kajian mingguan untuk 31 Oktober - 6 November 2016

Statistik dan data ekonomi makro minggu ini adalah seperti berikut:

Hari Isnin
13:00 (GMT + 3) – KDNK zon Euro pada S3 dan awal Eropah indeks harga pengguna bagi bulan Oktober. Ini data penting boleh menyebabkan peningkatan dalam turun naik dalam Euro dan pasaran saham Eropah.

15:30 – pendapatan peribadi AS dan perbelanjaan penggunaan peribadi September.

16:45 – Pegawai Persekutuan Chicago PMI, menunjukkan aktiviti ekonomi di Amerika of Illinois, Indiana dan Michigan. Ia dijangka bahawa indeks akan berada pada tahap 54.0.

17:30 – Pegawai Persekutuan Dallas indeks aktiviti perniagaan dalam sektor pembuatan bagi bulan Oktober.

Hari Selasa
01:30 - AIG aktiviti indeks dalam sektor pembuatan di Australia pada Oktober. 

04:00 - Indeks aktiviti perniagaan dalam sektor perkilangan China dan sektor perkhidmatan bagi bulan Oktober. Ekonomi China adalah yang kedua terbesar di dunia selepas Amerika Syarikat. Oleh itu, statistik makro ekonomi China akan memberi kesan yang besar ke atas pasaran kewangan, dan terutamanya pada kedudukan Yuan dan mata wang Asia yang lain, USD dan indeks saham China dan Asia.

04:45 - Markit Ekonomi Caixin indeks pengurus pembelian (PMI) dalam sektor perkilangan China bagi Oktober. Indeks ini adalah penunjuk utama pembangunan dalam sektor pembuatan Cina, yang mempunyai kesan yang kuat ke atas pasaran kewangan global. Walaupun pertumbuhan ekonomi di China adalah perlahan, kadar pertumbuhan masih agak hebat.

06:00 - kadar faedah keputusan oleh Bank Jepun dan sidang akhbar. Jangkaan bahawa kadar akan diturunkan dan mencapai nilai negatif dan program pembelian aset akan diperluaskan adalah 50/50. keputusan itu akan menyebabkan penurunan mendadak dalam Yen di pasaran mata wang, dan peningkatan dalam pasaran saham Jepun.

Jika Bank Jepun tidak mengambil apa-apa keputusan, Yen akan terus meningkat dalam pasaran pertukaran asing. Selepas mesyuarat Bank Jepun ketua Bank Encik Kuroda akan memberi penerangan tentang keadaan ekonomi semasa di Jepun dan prospek masa depan dasar monetari. Walaupun usaha-usaha yang lebih awal yang dilaksanakan oleh Bank untuk merangsang ekonomi Jepun, inflasi kekal rendah, pengeluaran dan penggunaan yang jatuh dan harga Yen semakin meningkat, yang mempunyai kesan negatif ke atas pengeluar Jepun, yang memberi tumpuan kepada eksport. Pasaran adalah bercampur-campur. Sebelum itu Encik Kurodahas berulang kali menyatakan bahawa Bank bersedia untuk mengambil langkah-langkah yang paling drastik jika perlu menjadi. Turun naik dalam tempoh ini akan meningkat bukan sahaja di Yen tetapi di seluruh dalam pasaran kewangan Asia dan global.

keputusan kadar faedah oleh RBA - 06:30. Pada masa ini kadar faedah berada pada tahap 1.5%. Dalam komen selepas mesyuarat itu RBA akan menjelaskan keputusan kadar dan menggariskan prospek masa depan untuk dasar monetari. Jika RBA menunjukkan sikap agresif, pasaran akan mentafsirkannya sebagai kebarangkalian kenaikan kadar pada mesyuarat akan datang, yang merupakan faktor positif untuk AUD.

11:15 - Volume perdagangan runcit di Switzerland bagi Oktober pada terma tahunan. Sebulan yang lalu indeks adalah pada tahap 3.0%.

15:30 - KDNK Kanada untuk bulan Ogos.

16:30 - RBC indeks aktiviti perniagaan dalam sektor pembuatan Kanada. Satu keputusan yang di atas 50 menunjukkan kecekapan dalam sektor ini dan menyebabkan kenaikan CAD.

17:00-18:00 - US statistik makro-ekonomi yang penting bagi Oktober termasuk ISM indeks pecutan secara beransur-ansur inflasi, dengan ramalan 54, ISM indeks aktiviti perniagaan dalam sektor pembuatan dengan ramalan 51.5.

Selepas 18:00 - Harga indeks bagi produk tenusu di New Zealand. Lelongan produk susu yang berlaku dua minggu lalu menunjukkan sedikit peningkatan harga dunia bagi produk tenusu. Dairy global indeks harga perdagangan bagi produk tenusu adalah pada tahap 1.4%. Perkara utama eksport negara adalah serbuk susu. Penurunan dalam harga produk tenusu akan menambah tekanan kepada dolar New Zealand.

23: 30 - Laporan Institut Petroleum Amerika (API) mengenai perubahan kepada saham minyak AS untuk minggu lepas.Kajian mingguan untuk 31 Oktober - 6 November 2016

Hari Rabu
00:45 - pasaran buruh New Zealand untuk Q3.

11:55 - Kadar pengangguran di Jerman. Markit indeks aktiviti perniagaan dalam sektor pembuatan Jerman untuk bulan Oktober.

12:00 - Markit indeks aktiviti perniagaan dalam sektor pembuatan zon Euro pada bulan Oktober.

00:30 - indeks British aktiviti perniagaan dalam sektor pembinaan pada bulan Oktober.

15:15 - kadar pengangguran ADP dalam sektor swasta Amerika Syarikat pada bulan Oktober. Indeks ini tidak mempunyai hubungan langsung dengan Gaji Bukan Ladang, tetapi sebagai peraturan ia mempunyai kesan yang kuat ke atas pasaran dan USD. Sebulan yang lalu indeks ini adalah pada tahap 154 000.

21:00 - kadar faedah keputusan oleh Rizab Persekutuan AS. Kebarangkalian kenaikan kadar dari paras semasa sebanyak 0.5% adalah rendah sebelum pilihan raya Presiden. Kebarangkalian kenaikan kadar pada bulan Disember adalah 70%, yang akan menjadi faktor positif untuk USD hingga ke akhir tahun ini.Kajian mingguan untuk 31 Oktober - 6 November 2016

Hari Khamis
03:30 - imbangan perdagangan asing Australia.

04:45 - Caixin (PMI) membeli indeks pengurus dalam sektor perkhidmatan China pada bulan Oktober daripada Markit Economics. Sebulan yang lalu indeks tempatan ialah pada tahap 52.

09:45 - SECO indeks keyakinan pengguna pada S4, yang menilai inflasi di Switzerland. Tahap indeks ini adalah faktor positif untuk franc Switzerland.

12:00 - Buletin ekonomi ECB, yang biasanya dikeluarkan dua minggu selepas mesyuarat Lembaga Gabenor.

13:00 - Laporan inflasi Bank England. Laporan ini, bersama-sama dengan KDNK, mempunyai kesan yang kuat ke atas dasar kewangan Bank England. Laporan itu boleh mempunyai kesan yang kuat ke atas harga pound British dan pasaran saham UK.

13:00 - Kadar pengangguran di zon Euro pada bulan September.

15:00 - kadar faedah keputusan oleh Bank of England. Ia mungkin bahawa kadar akan kekal pada paras semasa 0.25%.

Pada masa yang sama data berikut akan dikeluarkan: laporan dasar monetari dengan keputusan pengundian kadar dan isu-isu dan komen yang lain ke atas ekonomi negara; Minit mesyuarat MPC dengan keputusan pengundian kadar. Risiko utama ke UK selepas Brexit kemungkinan memperlahankan pertumbuhan ekonomi di negara ini, dan defisit akaun semasa imbangan pembayaran Sebaliknya, UK telah tinggal bertahan selepas Brexit. Jadi ia tidak jelas apa yang akan menjadi tindakan selanjutnya daripada Bank England.

15:30 - Satu ucapan oleh ketua Bank England Mark Carney, yang boleh menjelaskan dasar selanjutnya daripada Bank England. Turun naik dalam Pound dan FTSE100 indeks bursa saham London biasanya meningkat.

15:30 - data pasaran buruh AS untuk minggu lepas. Bilangan permohonan awal untuk faedah pengangguran di Amerika Syarikat minggu lalu. indeks sebelumnya adalah pada tahap 258 000.

16:45 - Markit indeks aktiviti perniagaan dalam sektor perkhidmatan AS untuk bulan Oktober.

17:00 - ISM indeks aktiviti perniagaan dalam sektor perkhidmatan AS untuk bulan Oktober.

18:00 - pesanan Industrial di Amerika Syarikat pada bulan September.Kajian mingguan untuk 31 Oktober - 6 November 2016

Hari Jumaat
04:30 - RBA comments dasar monetari. Turun naik dalam dolar Australia boleh meningkat. 

12:00 - Markit indeks aktiviti perniagaan dalam sektor pembuatan dan perkhidmatan di zon Euro bagi Oktober (Markit Ekonomi membeli indeks pengurus (PMI). PMI merupakan petunjuk penting dalam keadaan perniagaan dan keadaan umum ekonomi di zon Euro. Jika indeks melebihi tahap 50, ia akan menjadi faktor positif untuk EUR.

13:00 - Pengeluar indeks harga di zon Euro pada bulan September.

15:30 - data bulanan AS di pasaran buruh bagi Oktober, termasuk gaji bukan-Farm (156 000 pada bulan September) dan kadar pengangguran (indeks sebelumnya adalah pada tahap 5.0%), purata upah setiap jam (+ 0.2% pada bulan September) . data Buruh bersama-sama dengan KDNK dan inflasi data mempunyai kesan yang kuat ke atas perancangan masa depan dasar kewangan di Amerika Syarikat. Turun naik dalam pasaran secara mendadak akan meningkatkan dalam tempoh ini.

15:30 - Canadian makro-ekonomi data penting, termasuk imbangan perdagangan asing bagi September, pekerjaan dan kadar pengangguran di Kanada untuk bulan Oktober.

17:00 - Perniagaan indeks aktiviti di Kanada untuk bulan Oktober.

20:00 - Laporan kepada bilangan penggerudian pelantar aktif USA dari syarikat perkhidmatan medan minyak Baker Hughes. Laporan ini merupakan petunjuk penting mengenai keadaan sektor minyak AS, yang mempunyai kesan yang besar ke atas harga minyak. Pada masa ini, bilangan pelantar aktif adalah 441.Kajian mingguan untuk 31 Oktober - 6 November 2016
Bahan-bahan yang disiarkan di Laman ini disediakan oleh LiteForex untuk tujuan maklumat sahaja dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan atau nasihat untuk tujuan arahan 2004/39/EEC. Di samping itu, bahan-bahan ini telah disediakan mengikut keperluan undang-undang yang direka untuk menggalakkan kebebasan kajian pelaburan dan tidak tertakluk kepada apa-apa larangan terhadap pengedaran tambahan pelaburan penyelidikan.Ikuti kami di rangkaian sosial!
Live Chat
Tinggalkan maklum balas