Peristiwa penting dalam seminggu akan menjadi pilihan raya presiden di Amerika Syarikat pada Selasa 8 November. Kesan daripada kempen pilihan raya di pasaran kewangan telah kukuh selama beberapa minggu sebelum pilihan raya.
dasar ekonomi masa depan Amerika Syarikat dan keseluruhan pasaran kewangan akan bergantung kepada keputusan pilihan raya itu bergantung.
Dalam kes kemenangan Clinton ia dijangka bahawa pasaran saham AS dan USD akan naik, manakala aset selamat seperti emas, Yen akan turun.
Dalam kes kemenangan Trump ia adalah berkemungkinan bahawa pasaran saham AS dan US $ mendadak akan turun, manakala harga aset selamat akan naik.

Walaupun data pekerjaan AS yang agak kuat (pada Oktober bilangan pekerjaan meningkat sebanyak 161 000, terhadap ramalan 173 000 dan 191 000 pada bulan September; kadar pengangguran jatuh kepada 4.9% daripada 5.0% pada bulan September), USD jatuh Jumaat lepas berikutan ketidaktentuan mengenai pilihan raya.

Kajian mingguan selama 7 - 13 November 2016

Statistik makro-ekonomi dan berita penting minggu ini adalah seperti berikut:Hari Isnin
17:00 (GMT + 3) - indeks keadaan pasaran buruh, yang menggabungkan 19 petunjuk dalam sektor ini. Keadaan di pasaran buruh adalah salah satu petunjuk utama pembangunan ekonomi negara. Walau bagaimanapun, yang paling penting adalah 3 petunjuk (Gaji Bukan Ladang, kadar pengangguran dan pendapatan setiap jam).

23:00 - pinjaman Pengguna di Amerika Syarikat pada bulan September.

Hari Selasa
Pilihan raya presiden di Amerika Syarikat. Ia dijangka bahawa turun naik dalam pasaran kewangan akan menjadi sangat tinggi.

02:50 - Laporan Konsortium Runcit British (BRC) jualan runcit pada bulan September.

05:00 - imbangan perdagangan China bagi Oktober. ekonomi chineses adalah yang kedua terbesar di dunia selepas Amerika Syarikat. China merupakan pengimport terbesar di dunia bagi komoditi.
Data makro ekonomi China penting mempunyai kesan yang besar ke atas pasaran kewangan global, di Yuan dan mata wang Asia yang lain, USD, mata wang komoditi, dan juga pada indeks saham China dan Asia. Pertumbuhan ekonomi China adalah perlahan, tetapi ia masih membangun pada kadar yang cepat. pertumbuhan KDNK China pada Q2 telah berkembang sebanyak 6.7% pada asas tahunan.
Menurut ramalan, lebihan daripada baki di Chine akan berada di tahap 51.7 bilion yuan.

09:45 - Kadar pengangguran di Switzerland bagi Oktober. Sebulan yang lalu indeks adalah pada tahap 3.3%, yang merupakan salah satu tahap terendah di dunia.

10:00 - Pengeluaran perindustrian dan data imbangan perdagangan asing Jerman pada bulan September. Ekonomi Jerman adalah daya penggerak ekonomi Eropah. Ekonomi Jerman adalah penting untuk ekonomi zon Euro.

12:30 - Pengeluaran perindustrian di UK untuk bulan September.

13:00 - Laporan Inflasi oleh Bank of England. Menurut Bank of England, penurunan semasa dalam pound akan membawa kepada pecutan inflasi kepada 2.7% pada tahun 2017 dan 2018, yang melebihi ramalan sebelumnya. Ia dijangka bahawa pada tahun 2019, inflasi akan masih di atas 2%, dan kemudian ia akan melambatkan pada tahun 2020.
Menurut ketua Bank of England Mark Carney pulangan pesat inflasi ke tahap sasaran ini mungkin mempunyai kesan negatif yang besar ke atas aktiviti ekonomi dan pasaran buruh. Ia tidak jelas bagaimana inflasi boleh melebihi tahap sasaran dan berapa lama ia akan mengekalkan tahap ini, sebelum Bank of England akan menaikkan kadar. Laporan ini akan menyebabkan peningkatan ketidaktentuan dalam paun dan indeks saham British FTSE100.

16:15 - pembinaan rumah Bermula di Kanada pada bulan Oktober.

18:00 - NIESR penilaian suku tahun pertumbuhan KDNK pada bulan Oktober. Indeks ini menilai pertumbuhan ekonomi di UK dalam tempoh tiga bulan lalu. Laporan itu diterbitkan sebelum pengumuman data KDNK rasmi dan boleh mempunyai pengaruh ke atas dasar kewangan Bank of England.
Ia akan menyebabkan peningkatan mendadak turun naik dalam pasangan dengan Pound. KDNK adalah petunjuk umum ekonomi British. KDNK British adalah antara yang tertinggi di dunia pada setiap tahun. pertumbuhan KDNK positif telah mengurangkan kemungkinan pelonggaran dasar monetari oleh Bank of England. Terdapat peningkatan dalam ekonomi UK, yang dengan jelas menunjukkan bahawa ekonomi British kekal bertahan selepas Brexit.

Kajian mingguan selama 7 - 13 November 2016

Hari Rabu
00:30 - Laporan Institut Petroleum Amerika (API) mengenai perubahan kepada rizab minyak di Amerika Syarikat untuk minggu lepas.

00:45 - Jualan runcit di New Zealand (dengan penggunaan kad elektronik) pada bulan Oktober.

02:30 - Westpac indeks keyakinan pengguna di Australia pada bulan November.

03:01 - RICS indeks harga perumahan di Great Britain pada Oktober. Penunjuk ini mencerminkan keadaan pasaran perumahan dan ekonomi secara keseluruhan, kerana pasaran hartanah adalah sangat sensitif dengan aktiviti perniagaan.

03:30 - Laporan tahunan daripada kerajaan Australia dengan ramalan KDNK disemak semula dan bajet.

04:30 - PPI dan CPI China pada bulan Oktober. CPI adalah petunjuk utama inflasi dan perubahan dalam membeli trend. Kenaikan indeks harga pengguna menunjukkan bahawa inflasi menjadi faktor menjejaskan kestabilan untuk ekonomi, dan Rakyat Bank of China mungkin mengetatkan dasar fiskal dan kewangan, yang akan menyebabkan kenaikan Yuan.

08:00 - Eco Watchers indeks keadaan ekonomi semasa di Jepun dan pada bulan Oktober.

13:00 - ramalan Suruhanjaya Eropah pertumbuhan ekonomi di zon Euro.

18:30 - Laporan Jabatan Tenaga Amerika Syarikat mengenai perubahan kepada produk minyak dan minyak inventori untuk minggu lepas.

23:00 - keputusan kadar faedah oleh RBNZ. Ia dijangka bahawa kadar akan dikurangkan sebanyak 0.25% kepada 1.75%. Terdahulu, RBNZ berkata terdapat keperluan untuk meneruskan kewangan pelonggaran dasar. Semasa kadar pembiayaan semula daripada New Zealand adalah pada tahap 2.0%, yang merupakan salah satu yang tertinggi di dunia di kalangan negara-negara dengan ekonomi maju. Fakta ini menarik pelabur yang menggunakan "carry-trade" strategi. Jika RBNZ tidak mengurangkan kadar, yang NZD akan berkembang dalam pasaran pertukaran asing.

Kajian mingguan selama 7 - 13 November 2016

Hari Khamis
00:05 - persidangan Akhbar RBNZ.

02:00 - Awal indeks harga pengguna di Australia pada bulan November.

04:00 - Satu ucapan oleh ahli Mr Williams FOMC.

16:30 - permohonan awal untuk faedah pengangguran di Amerika Syarikat untuk minggu lepas. nombor sebelum ini ialah 265 000.

22:00 - Laporan bulanan mengenai bajet AS bagi bulan Oktober.

Kajian mingguan selama 7 - 13 November 2016

Hari Jumaat
02:00 - Indeks aktiviti perniagaan dalam sektor pembuatan di New Zealand pada bulan Oktober.

03:00 - Satu ucapan daripada RBA Timbalan Gabenor Mr Debelle.

07:30 - Indeks aktiviti dalam sektor perkhidmatan Jepun pada bulan September.

10:00 - indeks harga pengguna (CPI) di Jerman pada bulan Oktober. Indeks ini mempunyai kesan yang kuat ke atas Euro kerana kepentingan ekonomi Jerman untuk zon Euro. CPI adalah penunjuk utama inflasi dan perubahan kepada trend pembelian di Jerman.

17:50 - Satu ucapan Gabenor Bank of Canada S. Poloz.

21:00 - Laporan syarikat perkhidmatan medan minyak Baker Hughes kepada bilangan pelantar penggerudian aktif di Amerika Syarikat. Data ini mempunyai kesan yang besar ke atas harga minyak. Pada masa ini, bilangan pelantar aktif adalah 450. Kajian mingguan selama 7 - 13 November 2016
Bahan-bahan yang disiarkan di Laman ini disediakan oleh LiteForex untuk tujuan maklumat sahaja dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan atau nasihat untuk tujuan arahan 2004/39/EEC. Di samping itu, bahan-bahan ini telah disediakan mengikut keperluan undang-undang yang direka untuk menggalakkan kebebasan kajian pelaburan dan tidak tertakluk kepada apa-apa larangan terhadap pengedaran tambahan pelaburan penyelidikan.Ikuti kami di rangkaian sosial!
Live Chat
Tinggalkan maklum balas