Minggu lepas USD dan indeks saham AS telah berkembang kerana kemenangan Donald Trump pada pilihan raya presiden Amerika Syarikat. Pelabur terus mengeluarkan wang daripada aset yang lebih selamat, seperti Yen, logam berharga dan bon kerajaan. Penjualan bon Perbendaharaan AS terus Jumaat lepas dan hasil ke atas sekuriti 10 tahun meningkat kepada 2.337% daripada 2.278% pada Khamis lepas.

Indeks ICE telah meningkat sebanyak 0.3% kepada 101,21 buat kali pertama sejak April 8, 2003, dengan harga penutup melebihi 101.00. Indeks ini menunjukkan peningkatan yang paling lama sejak Mac 2015, apabila indeks itu telah berkembang untuk 10 sesi berturut-turut. Pada masa ini indeks telah meningkat sebanyak 4.3%. Ia dijangka bahawa Donald Trump akan merangsang ekonomi Amerika Syarikat memperkenalkan faedah cukai dan pengembangan perbelanjaan infrastruktur. Fakta ini menggalakkan pelabur untuk membeli mata wang dan saham bank-bank utama, perubatan, teknologi, bioteknologi dan perusahaan industri AS.Kajian mingguan bagi tempoh 21 - 27 November 2016

Statistik makro-ekonomi dan berita penting minggu ini adalah seperti berikut:

Hari Isnin
19:00 (GMT + 3) - ucapan daripada Presiden ECB, Mario Draghi. ucapan beliau selepas mesyuarat ECB yang dikhaskan untuk dasar kewangan biasanya mencetuskan kenaikan dalam turun naik dalam pasaran kewangan. Walau bagaimanapun, dalam mana-mana kes, peniaga hendaklah berhati-hati apabila berdagang dalam pasaran mata wang, terutamanya dengan Euro dan indeks Eropah.

Minggu lepas, Mario Draghi berkata, insentif kewangan semasa akan diteruskan di zon Euro dalam kedatangan years.Last Jumaat, pasangan EUR / USD jatuh ke tahap 1,0585, rendah daripada paras penutup sejak November 30, 2015. Pasangan itu mempunyai telah merosot selama 10 hari berturut-turut. Hari ini, pasangan itu sedang menjalani pembetulan ;, bagaimanapun, ia seolah-olah bahawa penurunan dalam Euro akan diteruskan.Kajian mingguan bagi tempoh 21 - 27 November 2016

Hari Selasa
10:45 - Satu ucapan daripada Encik Kent Timbalan Gabenor RBA.

12:30 - laporan mengenai pinjaman bersih bagi kerajaan British (defisit kewangan ke atas akaun negara UK). indeks negatif bermakna lebihan akaun British, yang merupakan faktor positif bagi GBP. ramalan ialah 6.0 bilion pound. Jika ramalan itu betul, ia akan memberi kesan yang negatif kepada pound.

Hari Rabu
00:30 - American petroleum Institute (API) akan menerbitkan laporan mengenai perubahan kepada saham minyak AS untuk minggu lepas.

11:30 - awal pengurus pembelian indeks dalam pelbagai sektor ekonomi Jerman pada bulan November.

12:00 - Awal Markit indeks aktiviti perniagaan dalam pelbagai sektor ekonomi Jerman pada bulan November.

13:00 - Laporan ECB terhadap kestabilan kewangan di zon Euro. Turun naik dalam Euro boleh meningkat.

16:30 - data mingguan Jabatan Buruh AS pada jumlah permintaan awal untuk faedah pengangguran. Jika indeks adalah lebih tinggi daripada yang dijangkakan, ia akan memberi kesan yang negatif kepada USD. indeks sebelumnya adalah 235 000, pesanan AS untuk barangan tahan lama pada bulan Oktober. Penunjuk menunjukkan harga pesanan yang diterima oleh pengeluar barang-barang tahan lama dengan penglibatan pelaburan yang besar. keputusan yang tinggi akan menyokong USD.

17:45 - Markit PMI dalam sektor pembuatan AS pada bulan November.

18:00 - Jualan rumah baru di Amerika Syarikat pada bulan Oktober.

18:30 - Perubahan kepada minyak dan petroleum inventori AS untuk minggu terakhir daripada Jabatan Tenaga Amerika Syarikat.

21:00 - minit mesyuarat FOMC yang lalu, yang boleh membayangkan dasar monetari pada masa hadapan. Minit adalah penting untuk menentukan dasar kewangan dan membuat keputusan kadar faedah. Menurut niaga hadapan di Amerika kebarangkalian kadar faedah kenaikan kadar pada bulan Disember adalah lebih daripada 90%.Kajian mingguan bagi tempoh 21 - 27 November 2016

Hari Khamis
Cuti kebangsaan di Amerika Syarikat - pasaran saham Amerika akan ditutup.

03:30 - petunjuk kebetulan terkemuka Jepun untuk September.

10:00 - Keyakinan pengguna di Jerman untuk bulan Disember. KDNK Jerman untuk Q3. KDNK awal adalah pada tahap + 0.2% pada setiap bulan dan + 1.7% pada asas tahunan.

11:15 - Pengeluaran perindustrian di Switzerland untuk Q3.

00:00 - indeks IFO keyakinan perniagaan dan jangkaan ekonomi di Jerman pada bulan November. ini indeks adalah petunjuk daripada keadaan perniagaan semasa dan jangkaan perniagaan di Jerman. Kenaikan dalam indeks ini akan menjadi faktor kukuh dalam EUR.

Kajian mingguan bagi tempoh 21 - 27 November 2016

Hari Jumaat
00:45 - imbangan perdagangan di New Zealand untuk bulan Oktober. Pada bulan September indeks menunjukkan bahawa perdagangan defisit baki 1,436 bilion NZD. ekonomi New Zealand bergantung kepada eksport komoditi dan item utama eksport adalah serbuk susu dan produk tenusu yang lain. Peningkatan defisit akan memberi kesan yang negatif kepada NZD.

02:30 - Penting Jepun statistik makro-ekonomi: indeks harga pengguna pada bulan November dan harga perkhidmatan korporat pada bulan September. Ia dijangka bahawa turun naik dalam yen dan pasaran saham Jepun akan meningkat.

12:30 - Awal KDNK British pada S3. Indeks itu tetap menjadi salah satu yang tertinggi di dunia pada setiap tahun. Ia dijangka bahawa indeks akan naik sebanyak 2.3%. Sektor utama ekonomi British adalah sektor perkhidmatan, yang menyumbang 75% daripada KDNK negara; perkhidmatan kewangan menyumbang 27.7% daripada KDNK. Negara ini adalah salah satu pusat kewangan dunia, berurusan dengan 10% daripada eksport dunia bagi perkhidmatan (perbankan, insurans, broker, nasihat, perisian). Jika data KDNK adalah lebih lemah daripada yang dijangkakan, ia boleh memaksa Bank of England kepada kadar faedah, yang akan memberikan tekanan kepada pound lebih rendah. Faktor-faktor utama yang boleh memaksa Bank of England untuk mengurangkan kadar adalah kelembapan dalam pertumbuhan KDNK, data yang lemah di pasaran buruh dan inflasi yang rendah di UK.

17:45 - Markit indeks aktiviti perniagaan dalam sektor perkhidmatan AS dan indeks komposit aktiviti perniagaan (Markit PMI untuk bulan November). Jika indeks melebihi 50, ia akan menjadi faktor positif untuk USD.

21:00 - Laporan mengenai pelantar penggerudian aktif oleh perkhidmatan medan minyak syarikat US Baker Hughes. Indeks ini merupakan petunjuk penting aktiviti dalam sektor minyak AS. Indeks ini mempunyai kesan yang besar ke atas harga minyak. Pada masa ini, bilangan pelantar aktif adalah 471.Kajian mingguan bagi tempoh 21 - 27 November 2016
Bahan-bahan yang disiarkan di Laman ini disediakan oleh LiteForex untuk tujuan maklumat sahaja dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan atau nasihat untuk tujuan arahan 2004/39/EEC. Di samping itu, bahan-bahan ini telah disediakan mengikut keperluan undang-undang yang direka untuk menggalakkan kebebasan kajian pelaburan dan tidak tertakluk kepada apa-apa larangan terhadap pengedaran tambahan pelaburan penyelidikan.Ikuti kami di rangkaian sosial!
Live Chat
Tinggalkan maklum balas