Minggu lepas USD ini telah menurun dalam pasaran mata wang selepas kenaikan mendadak disebabkan oleh kemenangan Donald Trump dalam pilihan raya presiden. Walau bagaimanapun, referendum Itali telah diadakan terakhir Ahad Yang, mencetuskan penurunan mendadak dalam mata wang utama dunia terhadap USD. Orang Itali tidak menyokong pembaharuan perlembagaan. Hasil seperti pengundian telah berlaku peningkatan ketidakpastian mengenai prospek bagi ekonomi secara keseluruhan.

Jumaat lepas, data pasaran buruh AS telah dikeluarkan. Laporan NFP tidak cukup baik untuk menggalakkan peningkatan selanjutnya dalam USD. Nampaknya kadar faedah pasaran yang diperbadankan oleh kenaikan 0.25% pada bulan Disember ke dalam harga USD. Ini bermakna bahawa jika Fed menigkatkan kadar pada Disember matawang USD tidak akan naik mendadak. Banyak yang akan bergantung pada komen-komen persekutuan mengenai rancangan masa depan. Mengikut CME Group, kebarangkalian kenaikan kadar pada bulan Disember adalah dijangkakan 93%.Kajian mingguan selama 5 hingga 11 Dis 2016

Statistik makro-ekonomi dan Berita penting minggu ini adalah seperti berikut:

Hari Isnin
10:00 (GMT + 3) - Markit indeks aktiviti perniagaan dalam perkhidmatan dan sektor pembuatan Eropah (PMI di zon Euro pada bulan November). PMI merupakan petunjuk keadaan perniagaan yang penting dan keadaan keseluruhan ekonomi di zon Euro. Jika indeks Melebihi 50, ia adalah faktor dan sebaliknya positif EUR.

17:45-18:00 - Markit indeks aktiviti perniagaan dalam sektor perkhidmatan AS, dan komposit PMI pada bulan November; ISM Indeks aktiviti perniagaan dalam sektor perkhidmatan AS, pada bulan November; indeks daripada keadaan pasaran buruh AS pada November

Hari Selasa
03:01 - laporan jualan runcit bagi Oktober daripada Konsortium Runcit British (BRC).

06:30 - keputusan kadar faedah daripada RBA. Pada masa ini, kadar faedah adalah pada tahap 1.5%. Market Jangka Itulah kadar akan dibiarkan pada paras semasa. Dalam satu kenyataan Mengiringi, RBA akan mengulas mengenai keputusan kadar dan prospek untuk masa depan Nyatakan dasar monetari. Jika RBA menunjukkan "agresif" sikap, pasaran esta akan mentafsir kerana kemungkinan kenaikan kadar pada mesyuarat akan datang, Yang merupakan faktor positif untuk AUD, dan sebaliknya. RBA percaya bahawa manfaat ekonomi mungkin dari penurunan kadar tidak menghalalkan peningkatan yang semakin meningkat Risiko hutang isi rumah. keputusan RBA untuk mengekalkan kadar pada paras semasa akan menyokong dolar Australia.

11:15 - indeks harga pengguna bagi bulan November di Switzerland.

13:00 - GDP di zon Euro untuk Q3.

16:30 - imbangan perdagangan AS bagi Oktober.

17:00 - indeks harga bagi produk tenusu, Yang Boleh menyebabkan kenaikan dalam turun naik dalam NZD itu. Dalam dua minggu yang lalu harga produk tenusu sebanyak 4.5% telah meningkat di lelong tenusu. Nota Itu perkara utama eksport negara adalah serbuk susu. Peningkatan harga produk tenusu menyokong NZD itu.

18:00 - pesanan Industrial di Amerika Syarikat pada bulan Oktober.

18:00 - Indeks aktiviti perniagaan di Kanada bagi November.Kajian mingguan selama 5 hingga 11 Dis 2016

Hari Rabu
00:30 - Laporan Perubahan kepada saham minyak AS untuk minggu terakhir dari Institut Petroleum Amerika (API).

01:00 - Satu ucapan ketua RBNZ Wheeler Mr.

01:30 - Indeks aktiviti dalam industri pembinaan c Australia November.

03:30 - KDNK Australia untuk Q3. Pada suku sebelumnya KDNK telah meningkat sebanyak 0.5% (+ 3.3% pada asas tahunan).

18:00 - NIESR KDNK di UK untuk November. Indeks ini Menilai kadar pertumbuhan ekonomi British sejak tiga bulan lepas. laporan NIESR akan disiarkan sebelum pelepasan rasmi KDNK dan boleh mempengaruhi keputusan dasar kewangan Bank of England. Siaran ini Biasanya menyebabkan peningkatan mendadak turun naik dalam pasangan Dengan pound.

18:00 - Faedah Kadar keputusan Bank of Canada. Pada masa ini kadar faedah adalah pada tahap 0.5%. Ia dijangka bahawa akan meninggalkan kadar pada masa yang sama. Dalam komen Mengiringi Bank of Kanada akan memberi Sebab keputusan STI dan menggariskan keadaan ekonomi semasa dan dasar monetari pada masa hadapan. Turun naik dalam dolar Kanada akan meningkat.

18:30 - Jabatan Tenaga Amerika Syarikat akan mengeluarkan laporan mingguan pada saham minyak dan produk minyak.Kajian mingguan selama 5 hingga 11 Dis 2016

Hari Khamis
02:50 - KDNK Jepun untuk Q3. Ekonomi Jepun merupakan ekonomi ketiga terbesar dunia selepas Amerika Syarikat dan China. Ia menyumbang kira-kira 10% daripada KDNK global. data KDNK yang lemah akan mempengaruhi keputusan untuk mengembangkan Langkah-langkah rangsangan oleh Bank of Japan, Yang akan menambah tekanan kepada yen adalah aset yang lebih selamat, dan Mei mencetuskan penurunan harga Yen dalam pasaran pertukaran.

03:01 - RICS harga perumahan indeks di UK bagi November.

03:30 - imbangan perdagangan Luar Negeri Australia bagi Oktober.

05:30 - Imbangan perdagangan luar China untuk November. Ekonomi China adalah yang kedua terbesar di dunia selepas Amerika Syarikat. OLEH YANG DEMIKIAN, data makro-ekonomi negara esta mempunyai kesan yang besar ke atas pasaran keseluruhan kewangan, pada Yuan dan mata wang Asia lain, USD dan komoditi mata wang, serta indeks saham China dan Asia.

15:45 - Keputusan kadar faedah oleh ECB. Ini adalah acara penting, yang dipantau dengan teliti oleh dunia kewangan Keseluruhan. Kadar faedah utama Eropah (pembiayaan semula kadar bagi bank perdagangan) adalah pada tahap -0.4%. ECB telah-telah menurunkan kadar daripada $ 4.25% pada tahun 2008 kepada rekod tahap yang rendah. Di samping itu, ECB Terus program QE di Zon Eropah bulanan membeli aset Eropah untuk jumlah 80 bilion euro (88 bilion USD). Sementara itu langkah-langkah ini tidak membawa kepada peningkatan statistik makro-ekonomi dan peningkatan dalam inflasi. Gabenor ECB Mario Draghi boleh mengumumkan Perubahan kepada program ini, yang adalah disebabkan untuk melengkapkan pada bulan Mac 2017. Jangkaan keputusan seperti tekanan add di Euro.

16:30 - sidang akhbar ECB, dan Mario Draghi ucapan. Turun naik dalam pasaran kewangan adalah semua yang dijangka meningkat. terkenal dengan komen, Yang Boleh Meningkatkan turun naik dalam pasaran kewangan Encik Draghi. Kadang-kadang harga Euro diubah oleh 3-5% dalam masa yang singkat selepas komen-Nya.Kajian mingguan selama 5 hingga 11 Dis 2016

Hari Jumaat
00:45 - Jualan runcit di New Zealand pada November Dengan penggunaan kad pembayaran elektronik. 

03:30 - Pinjaman gadai janji di Australia bagi Oktober.

04:30 - PPI dan CPI di China untuk November. CPI adalah petunjuk utama inflasi dan Perubahan kepada trend pembelian. Peningkatan ketara dalam inflasi indeks harga pengguna adalah tanda negatif yang memberi kesan ekonomi negara dan Rakyat Bank of China Semoga mengetatkan dasar kewangan dan fiskal, yang akan menyebabkan kenaikan Yuan.

09:45 - Kadar pengangguran di Switzerland pada bulan November. Kadar pengangguran Swiss masih antara yang terendah di dunia. Sebulan yang lalu indeks adalah pada tahap 3.3%.

10:00 - imbangan perdagangan asing Jerman untuk bulan Oktober. Jerman merupakan enjin ekonomi zon Euro Keseluruhan.

11:30 - Ramalan inflasi harga pengguna di UK. Data ini, bersama-sama dengan KDNK mempunyai pengaruh yang kuat ke atas keputusan dasar monetari oleh Bank of England. Turun naik dalam pound dan FTSE100 Boleh meningkatkan.

12:30 - imbangan perdagangan asing British bagi Oktober.

21:00 - Laporan mengenai pelantar penggerudian aktif oleh perkhidmatan medan minyak syarikat US Baker Hughes. Indeks ini merupakan petunjuk aktiviti penting dalam sektor minyak AS. Indeks ini mempunyai kesan yang besar ke atas harga minyak. Pada masa ini bilangan pelantar aktif di Amerika Syarikat adalah 477.Kajian mingguan selama 5 hingga 11 Dis 2016
Bahan-bahan yang disiarkan di Laman ini disediakan oleh LiteForex untuk tujuan maklumat sahaja dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan atau nasihat untuk tujuan arahan 2004/39/EEC. Di samping itu, bahan-bahan ini telah disediakan mengikut keperluan undang-undang yang direka untuk menggalakkan kebebasan kajian pelaburan dan tidak tertakluk kepada apa-apa larangan terhadap pengedaran tambahan pelaburan penyelidikan.Ikuti kami di rangkaian sosial!
Live Chat
Tinggalkan maklum balas